Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia Ypsilon Sport: návrat sportovních modelů

Ondřej Láník
Diskuze (14)
Od dob kralování Delty v mistrovství světa v rallye se Lancia drží více luxusu a noblesy. Zásadní změny v budoucnosti koncernu Fiat možná popostrčily sportovní ambice malé italské značky kupředu.

Cílem továrního tuningu se stala Lancia Ypsilon, malý automobil, který byl dosud spíše netradičním reprezentantem Lancie ve třídě luxusních malých automobilů, určených do nejdražších evropských velkoměst. Převážná většina zákazníků Ypsilonu jsou ženy, které zpravidla netrhají na křižovatkách asfalt, ale jde jim více o krásné tvary oblečené do rozsáhlé palety barev a nápadité čalounění interiéru se kterým je možno Lancii Ypsilon objednávat.

Na trochu jinou notu hraje studie připravená pro ženevský autosalon. Lancia čerpala z koncernových zdrojů, takže náklady na výstavní exemplář, ani případná sériová výroby by nemusely znamenat rozpočtovou pohromu pro značku, která zoufale potřebuje zvýšit prodej s minimálními investicemi.

Pod kapotou je známý motor 1.9 JTD, který se objevuje mj. také v Alfách Romeo nebo Opelech. Nejvyšší točivý moment dosahuje hodnoty 306 Nm a je přenášen přes manuální šestistupňovou převodovku. Nejvyšší rychlost činí 212 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h trvá 7,9 s. Tomu odpovídá naladění podvozku (-15 mm) i posílení brzdové soustavy.

Velkou roli bude hrát vzhled, který má z uhlazeného městského kompaktu, vytvořit sportovně vyhlížející hot-hatch. Lancia použila opět nepříliš nákladné prostředky, ale efekt se dostavuje. Vpředu přibyly v nárazníku tři šestiúhelníkové vstupní otvory a ve stejném stylu zvýrazněné rámování mlhových světlometů. Pod maskou chladiče je nízká štěrbina, kolem celé karosérie pak přibyly tmavé plasty kontrastující s oranžovým lakem a chromováním na masce, na bocích a na zádi konceptu. Interiéru vládne volant Momo, čtyři samostatná sportovní sedadla a s exteriérem barevně sladěné čalounění.




Po návratu z Ženevy zveřejníme tradiční rozsáhlou přílohu věnovanou Ženevskému autosalonu. (přes 1000 fotografií, videa, podrobný přehled novinek)

Ondřej Láník
Diskuze (14)