Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover představuje divizi zaměřenou na klasiky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Land Rover Heritage je nová divize britské automobilky, která se zaměří na vozy, jejichž výroba skončila před deseti a více lety.

Land Rover Heritage se veřejnosti poprvé představuje v rámci akce Techno Classica, probíhající v Essenu od 15. do 19. dubna letošního roku. Nová divize patří pod křídla Jaguar Land Rover Special Operations a doplňuje nedávno vzniklé oddělení Jaguar Heritage a nabídne originální díly pro historické modely značky Land Rover.

Karosářské díly, prvky výbavy a rozšířená nabídka náhradních dílů je k dispozici pro klasické Range Rovery první generace z let 1970 až 1996 i druhou generaci s interním označením P38 nabízenou v letech 1994 až 2002. Nechybí nabídka pro Discovery 1 a 2 z let 1989 až 2005.

Pro přímé předky Defenderu v podobě Land Roverů Series I, II a III z let 1948 až 1985 bude jejich počet postupně navyšován. Všechny komponenty jsou vyráběny s použitím původních výrobních postupů a Land Rover Heritage na ně bude poskytovat záruku.

Výroba současného Defenderu se chýlí ke konci a značka Land Rover se zavázala dodávat náhradní díly pro tento model dalších 15 let. Po tu dobu budou majitelé současného Defenderu schopni udržovat svůj vůz za pomoci originálních dílů Land Rover Heritage Parts, které budou k dispozici u prodejců Land Roveru po celém světě.

Vybrané díly Land Rover Heritage Parts vyrobené s použitím původních výrobních postupů již nyní prezentuje nová divize prostřednictvím Range Roveru první generace vystaveného právě na akci Techno Classica v Essenu.

Aktivity divize budou dále rozšířeny mimo jiné o program Land Rover Heritage Drives, který bude uveden v létě. Jeho účastníci budou mít jedinečnou příležitost řídit modely ze sbírky historických Land Roverů ve speciálním areálu ve Warwishiru o rozloze 81 hektarů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - Machýrek
15. 4. 2015 23:07
Dobra a dobra zprava
Dobra: ulevi starostem sberatelu "heritage" kusu.
Dobra: rust cen "heritage" kusu postizenych uvedenou lecbou bude ve srovani s "cistymi" (rozumej "puvodnimi") kusy zaostavat.
Na "heritage" se ceni puvodnost.
Win win ;-)
Avatar - ladsla
15. 4. 2015 18:01
Re: karoserie
to jde u LR v podstatě už dnes .....i když jako aftermarket.
15. 4. 2015 17:32
karoserie
By mě zajímalo jestli se bude dát koupit celá karoserie a za kolik
15. 4. 2015 17:12
Hezký
To se mi líbí. Skvělý nápad a své zákazníky si to najde. Ceny budou tipuji větší než u velkosériových aut.