Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LF-LC: Nové fotografie luxusního kupé

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Lexus původně plánoval, že bude kupé s označením odhalovat postupně, ale jeho plány zhatil únik fotografií, který pokračuje i několik dnů před premiérou na autosalonu v Detroitu.

Japonská automobilka chtěla původně v souladu se současnou módou odhalovat svou novinku postupně v průběhu několika týdnů. Nejprve tedy zveřejnila pohled na levou část přídě vozidla, vidět byl úzký hlavní světlomet, nárazník a 21palcové kolo s rozměry 265/35. Druhý snímek odhalil interiér a na třetí se už nedostalo.

Napínavé odhalování zcela zkazil únik titulní strany připravovaného čísla amerického magazínu Road & Track, kde se LF-LC objevil v celé své kráse. Lexus se touto ranou pod pás nenechal vyvézt z míry, ukončil svou hru s postupným odhalováním a uvolnil jednu fotografii, na níž se kupé předvádí v bočním pohledu.

Tento oficiální snímek doplnila stručná tisková zpráva, která uvádí, že LF-LC je zcela nový a na žádného předchůdce nenavazující koncept, který vznikl na základě zadání vedení automobilky v Japonsku. Linie 2+2místného kupé, které byly navrženy v designérském studiu Calty v kalifornském Newport Beach mají působit elegantně a dynamicky zároveň.

Lexus sice uvádí, že LF-LC je pouze designérskou studií naznačující jakým směrem se bude ubírat vzhled sériových modelů v blízké budoucnosti, ale media již jednu za druhou chrlí spekulace o budoucí sériové výrobě.

Nejčastěji je uváděno, že se budoucí sériový model stane vlajkovou lodí své značky, nastoupí na místo supersportu LFA, ale nebude vyráběn v omezené sérii a jeho širšímu rozšíření nemá bránit ani extrémní cena.

Technika sériového LF-LC má údajně vycházet z modelu LS 600h. Novinka by mohla být určitou náhradou za již nevyráběný kupé-kabriolet SC a konkurovat mnichovské řadě 6 i mercedesům SL a CL.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Hammunasakra
5. 1. 2012 11:15
Kluci a holky ..
.. v Calty ode mne mají za JEDNA :-)
Moc moc MOC se mi líbí :yes: ;-)