Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LF-CC schválen, bude se vyrábět

Michal Fokt
Diskuze (4)
Lexus obohatí svou modelovou nabídku o kupé střední třídy, odvozené od konceptu LF-CC. Uvažuje se ale také o sportovně laděném crossoveru.

Lexus nám ukázal velmi dynamicky střižený koncept kupé LF-CC v září na pařížském autosalonu a přestože je víceméně jasné, že se jedná o předobraz třetí generace sedanu Lexus IS, samotná existence této karosářské varianty byla nejistá. Před pár dny se ale LF-CC objevilo znovu na autosalonu v Los Angeles a s ním i bližší informace o jeho budoucnosti.

Z neoficiálních zdrojů blízkých automobilce se proslýchá, že Lexus LF-CC dostal z nejvyšších míst zelenou a produkční verze se objeví v prodeji v roce 2015, tedy přibližně dva roky po sedanu IS, naplánovanému na první polovinu rok 2013. Na rozdíl od poněkud kompromisního řešení v podobě současného kupé-kabrioletu vznikne samostatně jak verze kupé, tak kabriolet, tentokrát s prostorově méně náročnou plátěnou střechou. Kromě klasických spalovacích motorů by měly oba modely dostat i hybridní pohon, odvozený od toho ve větším GS.

Na dobré cestě je i situace ohledně dalšího modelu - Lexus prý velmi vážně zvažuje možnost výroby kompaktního SUV, které mu zatím v nabídce chybí. A co bychom měli očekávat? Žádný derivát Toyoty RAV-4, manažerům japonské značky se velmi zamlouvá Range Rover Evoque, mohli bychom tedy počítat s podobně SUV-sportovním stylem. Pokud bude vypadat stejně atraktivně jako LF-CC nebo GS, o úspěch by mohlo být postaráno.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - N6600
3. 12. 2012 16:59
Re: Zopar detailov...
Ano je, to mas pravdu. No tento model nenasleduje typicku linku CT-IS(C)-ES-GS-LS, ale je skor odnoz modelu IS. _MT_ to v podstate vystihol - je to zo znacnej casti odvodene z novej generacie IS. Na mnohych weboch ho uz aj volaju IS coupe, resp. cabrio. Lexus sa tomu brani a upravy na podvozku mu davaju tak trochu za pravdu :-)

S tymto sa da v podstate suhlasit. Musis si vsak uvedomit, ze Lexus je doma v US a ti maju radi (X)XL rozmery. Aj preto sa nova RAV-4 nafukla a mensieho surodenca nema. Lexus je na tom v podstate rovnako. Je preto otazne, ci by mensia verzia bola predajnym uspechom a ci by prave neparazitovala na modely, ktory sa paci a prinasa zisk. Preto chce prist s modelom, ktory by nekonkuroval priamo uz existujucemu modelu.
3. 12. 2012 15:58
Re: Zopar detailov...
Tohle není o mezikroku. Má to být kupé střední třídy, tedy na úrovni IS. Jen pro své zaměření dostane větší rozchod.

Za sebe říkám, že jsem rád za každé nové kupé.
3. 12. 2012 13:49
Re: Zopar detailov...
nie je uz teraz medzikrok medzi IS a GS modelovy rad ES?
inak s tym mensim SUV by som to tak negativne nevidel... RX je predsalen dost velky, co moze niekoho (napriklad mna napriek naliehaniu manzelky :-) ) odradit od kupy.
dakujem ale za doplnujuce informacie!
Avatar - N6600
3. 12. 2012 11:54
Zopar detailov...
Pan Kiyotaka Ise (Lexus International President) potvrdil, ze model s nazvom RCxxx ma vyjst v roku 2014, nie 2015. 2015 je modelovy rok, nie rok uvedenia na trh.

Inak, bude to mix medzi IS a GS. Podvozkovo bude mat rovnaku platformu ako GS/IS, ale bude mat razvor ISka do dlzky a GSka do sirky.

Co sa tyka toho noveho kompaktneho SUV - Lexus je dost opatrny, pretoze, ak by to bol "RAV=4" model, mohol by nicit predaje RX. Co je mimochodom najlepsie predavany Lexus...