Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LF-FC jako předzvěst nové generace LS (+videa)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)

Lexus prostřednictvím konceptu LF-FC nabízí pohled na budoucnost designu i techniky své vlajkové lodi.

Autosalon v Tokiu se stal místem světové premiéry konceptu velkého luxusního sedanu značky Lexus s označením LF-FC. Design novinky pokračuje v rozvíjení současného stylu své značky a ukrývá zajímavá technická řešení.

Lexus LF-FC je sice plnohodnotným čtyřdveřovým sedanem, ale automobilka jej uvádí jako vůz, jehož design je inspirován velkým kupé třídy GT. Tomu má odpovídat především silueta 5300 mm dlouhého, 2000 mm širokého a 1410 mm vysokého vozu.

Vedle linií karoserie si zaslouží pozornost i detaily, jakými je například provedení hlavních světlometů i koncových svítilen nebo 21-palcová kola z lehkých slitin s ráfky, na jejichž výrobu bylo použito uhlíkovými vlákny vyztuženého plastu (CFRP).

Kapitolu samu pro sebe představuje i futuristicky pojatý interiér s čtveřicí samostatných a samozřejmě plně stavitelných sedadel, který spojuje tradiční prvky a materiály s moderními systémy.

K nejzajímavějším novinkám pak patří bezdotykové ovládání multimediálního systému a klimatizace, kdy systém nad středovým tunelem promítá holografický obrázek. Ten slouží prakticky jen pro orientaci, kde se má pohybovat rukou, jejíž pohyby jsou snímány pro ovládání zvolených funkcí.

Koncept je vybaven pohonným systémem s vodíkovými palivovými články, roztáčejícím primárně kola zadní nápravy, k nimž se za pomoci dvojice elektromotorů mohou v případě potřeby přidat i přední kola.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
28. 10. 2015 17:29
Re: 91 miliard ztráta VW
To jsou nesmysly...vědomě zfušovaný vývoj a nasazení nefunkčních nebo nebezpečných komponent v autě je naprosto to samý...
28. 10. 2015 16:48
Re: 91 miliard ztráta VW
Ne, to neni podvod, to je chyba. VW zamerne podvadel a lhal. Jini buduji kvalitu VW jen marketing a lzi.
28. 10. 2015 15:55
Re: 91 miliard ztráta VW
Současná svolávačka milionů vozů GM kvůli napoprvý neodstraněný závadě, která může skončit požárem není podvod? Problémy s airbagy nebyl podvod?

Už se mi tyhle kecy a jásání nad problémy VW zajídají...
Avatar - Hammunasakra
28. 10. 2015 15:05
Re: 91 miliard ztráta VW
Přesně tak. Zisk je stejnej jako loni, jen minus peníze stranou na pokutu

Vypadá to ze největší podvod v oboru v historii ustojej naprosto v pohodě. A to od začátku patřím k těžkejm optimístum a vyděšenejm fandům koncernu vysvětluje že to v pohodě pokrejou z jednoho dvou ročních zisků :-)

Jj podvádět se vyplácí :yes: >:-[]
Avatar - fOE
28. 10. 2015 14:58
Re: 91 miliard ztráta VW
To neni zadna ztrata, maximalne ucetni. Zatim si ty penize VW jen odlozil bokem, coz je nanejvys rozumne, ale jeste nic neplatil.
Zajimave bude sledovat az co skutecne zaplati na pokutach / opravach aut, tohle je jen ucetnictvi. ;-)