Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Supersportovní Lexus LFA putoval k poslednímu zákazníkovi v Evropě

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)
Zářivě bílé LFA s výrobním číslem 493 bylo předáno švýcarskému majiteli, čímž definitivně skončil komerční prodej tohoto supersportu.

Jednalo se o poslední ze čtyřiceti exemplářů včetně čtyř verzí v úpravě Nürburgring Package, které se objevily v Evropě, přičemž celkově vzniklo 500 vozů. Největší zájem projevili kupující z Německa (15 vozů), následuje Švýcarsko (6), Velká Británie (5), Nizozemsko (4) a Francie (3).

Vůz se vyráběl od 15. prosince 2010 do 14. prosince 2012 s vysokým podílem ruční práce tempem jeden exemplář denně. Majitelem vozu s výrobním číslem 493 se stal Nicolas Schilling, dlouholetý příznivec Japonska, exportér francouzských a italských vín do domoviny vozů Lexus, který také ve Švýcarsku otevřel jednu z vůbec prvních restaurací s vybranou japonskou kuchyní.

„Nejprve mne uchvátil design LFA, ale když jsem uslyšel zvuk motoru, okamžitě jsem poznal můj vysněný vůz!,“ prohlásil Schilling a dodal: „LFA pro mne představuje dalekosáhlé pokrokové technologie, absolutní vášeň a odhodlanost, to vše oblečené do čisté elegance. Je to vůz světové třídy!“

V Evropě se prodalo celkem čtyřicet vozů LFA, včetně čtyř kusů v úpravě Nürburgring Package. První automobil byl předán v únoru 2011. Z Evropy pocházel vůbec jediný zákazník na světě, který si zakoupil hned tři vozy LFA, další dva zákazníci si objednali druhý vůz poté, co převzali první.

Bílá barva byla v případě LFA u evropských zákazníků vůbec nejoblíbenějším odstínem laku (prodáno sedm vozů v zářivě bílé a sedm v perleťově bílé), za ní následují černá (5) a perleťově červená (4). Pro perleťově modrý odstín laku (oblíbený u známého moderátora Jeremyho Clarksona) se rozhodli dva zákazníci a další dva zvolili perleťově žlutou barvu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)
Avatar - Hammunasakra
28. 3. 2013 00:17
Re: LFA
Tak to ROZHODNĚ ano (VÝBORNÁ paměť :yes: :-)
PS: Jen (bohužel) nevím jak na ty "evropské dotace" ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
27. 3. 2013 17:31
Re: Best supersport
Já ani ne, s LFA bych se spokojil a zcela upřímně k těm malým výrobcům nechovám příliš důvěry z hlediska bezpečnosti, zejména při vyšších rychlostech bych se bál, nehledě na to, že na ten F1 počin se nedá koukat.
Avatar - Pekelná Micinka
27. 3. 2013 17:28
Re: LFA
No právě proto, že si pamatuji, že by si ho chtěla.
Avatar - DawQa
27. 3. 2013 07:39
projížďka
by mi stačila a dokonce svýho života, bych už o ničem jiném nebásnil, to auto ve mě evokuje takové emoce, že je to nepopsatelné ;-)
27. 3. 2013 06:17
LFA v Praze
Tento nadherny kousek je i v praze a dokonce v zimnich mesicich kdy nejezdi vystaveny v Lexus Showroom pobliz Andela. Uzasny autak