Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus RC F Carbon Package: japonský sporťák na dietě

Michal Fokt
Diskuze (2)
Krátce po světové premiéře ostrého kupé RC F nám Lexus poodhaluje první možnost jeho individualizace prostřednictvím karbonového paketu.

Lexus RC F, jenž bude lákat kupující krom agresivního vzhledu také na dnes už vymírající druh motoru - atmosférický pětilitrový V8 o výkonu přes 456 koní, si v těchto dnech užívá svou světovou premiéru na detroitském autosalonu a má v plánu nás překvapovat i nadále.

Sice si Lexus zatím nechává pro sebe přesné parametry svého V8 5.0, ale pár dní po představení nám poodhaluje informace, týkající se již dříve uvolněných snímků vozu s černou střechou a kapotou. Zájemci o co nejrychlejší svezení nebudou odkázáni jen na specifikaci s maximální výbavou, kterou bude možné doplnit o ještě další a další prvky, které budou plíživě víc a víc zvyšovat váhu auta.

Majitel vozu však naštěstí bude moci jít i opačnou cestou, aniž by se musel vzdát luxusně vybaveného interiéru. Dopomůže mu k tomu příplatkový Carbon Package, jenž zahrnuje kapotu, střechu a zadní křídlo z uhlíkového kompozitu. Tyto díly mohou být dodány s transparentním lakem, ale majitel nemusí za každou cenu vypadat jako tuner a zmíněné komponenty bude možné objednat i v barvě vozu, takže odlehčení bude zvenku zcela neviditelné. Dodávat je bude stejná firma, která se podílela na vzniku supersportu LFA. Tu Lexus sice tají, ale patrně jde o Toray.

Neznáme ještě ani kompletní specifikaci auta, není tedy divu, že zatím nejsou k dispozici informace o ceně paketu. Jednou věcí si ale buďte jistí - co se individualizace u japonských značek týče, různé bodykity jsou tím nejdražším, co si můžete pořídit a cena karbonového paketu tedy patrně bude tak absurdní, že si jeho pořízení budete rozmýšlet i v případě, že u vás peníze nehrají zas tak důležitou roli.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Hammunasakra
20. 1. 2014 01:46
Re: lexx
Celkem dost pěkné :-)
Avatar - rimow11
19. 1. 2014 08:40
lexx
celkom pekne