Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN Engines rozvíjí spolupráci s asijskými loděnicemi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
MAN Engines je novým dodavatelem lodních motorů pro tchajwanské loděnice Ocean Alexander a Horizon Yachts, které se specializují na luxusní jachty.

MAN Engines, divize společnosti MAN Truck & Bus, s ohledem na zajištění a upevnění svých pozic na rozvíjejícím se trhu výrazně rozšiřuje svou spolupráci s výrobci luxusních jachet v Asii.

Německý výrobce lodních motorů se v letošním roce stává dodavatelem pro dvojici významných tchajwanských loděnic, jejichž jachty míří mimo asijského trhu i na evropský a severoamerický trh.

MAN Engines uvádí, že dodávky lodních motorů pro Ocean Alexander a Horizon Yachts budou zahrnovat kompletní řadu vznětových pohonných jednotek s nejvyššími výkony od 538 kW do 1471 kW (730 až 200 k).

Prvním příkladem spolupráce mohou být dodávky vidlicových dvanáctiválcových motorů MAN V12-900, disponujících nejvyšším výkonem 1397 kW (1900 k), pro jachty loděnice Ocean Alexander s délkou od 22 do 30,5 m. V nabídce této společnosti pak v současnosti figurují i jachty s délkou až 47,2 m

MAN Engines vedle dodávek motorů pro Ocean Alexander rozvíjí spolupráci i se společnosti Horizon Yachts, představující pátého největšího stavitele luxusních jachet na světě. I v případě této firma poskytuje německý výrobce širokou paletu motorů pro její jachty nabízené v délkách od 15,7 až po 45 m.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)