Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN Trucknology Days 2017: Tradiční úspěch

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus na své letošní akci MAN Trucknology Days představila návštěvníkům okolo 170 různých vozidel.

Společnost MAN Truck & Bus organizuje vlastní výstavní akci Trucknology Days již od roku 2008. Letošního ročníku, pořádaného ve dnech 23. až 25. března, se zúčastnilo okolo sedmi tisíc návštěvníků z mnoha zemí celého světa.

V budově Truck Forum se prezentovali s celou řadou služeb a individuálních dopravních řešení představitelé divize MAN Service a návazných výrobních společností od nástavbářů až po subdodavatele.

RIO, nová značka pro tzv. „zasíťovanou logistiku“ ve Volkswagen Truck & Bus Group, představila návštěvníkům a zájemcům základní vhled do programu „propojený výkon“, budoucnosti dopravního průmyslu. RIO nabízí kombinované digitální služby pro dopravní a logistické ekosystémy.

S pomocí elektronické služby Connected CoDriver pomáhá MAN řidičům a dopravním společnostem dosáhnout ekonomický styl jízdy. Školitel analyzuje elektronické informace o stylu a parametrech jízdy daného řidiče a na základě vyhodnocení je mu schopen nabídnout radu ke zlepšení jeho jízdy.

Na volných plochách mimo budovu MAN Truck Forum poutaly pozornost k výstavě nákladních vozidel těžké speciály. Silniční souprava s těžkým tahačem určeným k nadrozměrné přepravě zboží nebo těžký jeřáb složený na podvalníku soupravy s tahačem MAN zvaly k návštěvě výstavy těžkého dopravního průmyslu, jehož jednotliví představitelé byli rozmístěni na testovacích tratích a drahách polygonu.

Nákladní vozidla s bílým lakem karosérií a kabin byla součástí flotily tzv. „Trucks-to-go“ neboli nabídky vozidel připravených kompletně ve výrobě v továrně MAN k okamžitému pracovnímu nasazení a plnění dopravních úkolů.

V rámci letošního ročníku Trucknology® Days byl MAN TGE, sesterský model Volkswagenu Crafter, slavnostně předveden návštěvníkům jako dodávkové vozidlo.

Na testovacím polygonu nelezli návštěvníci okolo 120 vozidel. Jak experti z MAN, tak odborníci zúčastněných vystavovatelů z oblasti nástavbářské techniky byli návštěvníkům k dispozici radou i vysvětlením všech specifických technických parametrů a možností vozidel.

Třicet z nich měli návštěvníci k dispozici pro krátké předváděcí či testovací jízdy přímo na zkušebním polygonu.

Mohli vybírat mezi představiteli jednotlivých konstrukčních řad a určení provozu a to od zametacího vozu na podvozku MAN TGL přes sklápěče či požární a zásahová vozidla MAN TGM až po těžké nákladní vozy MAN TGS ve formě speciálů pro svoz komunálního odpadu, transportérů dřeva a celé řady dalších. K dispozici byly také tahače MAN TGX určené pro dálkovou kamionovou dopravu nebo pro nadrozměrnou přepravu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)