Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN zvyšuje provozní zisk

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V roce 2016 zvýšil MAN výrazným způsobem svůj provozní zisk o 100 milionů Eur, na celkovou hodnotu 204 milionů Eur.

MAN uvádí, že bez zvláštních položek strukturovaných nákladů, byl provozní zisk vyšší než 400 milionů Eur. Na této skutečnosti se mimo pozitivních momentů evropského automobilového trhu jako celku, podílely výrazně strukturální změny v samotné společnosti MAN Truck & Bus.

Globální ekonomika zaznamenala v roce 2016 tlumený růst zapříčiněný dopady ekonomické a politické krize. Evropský automobilový trh nákladních a užitkových vozidel vygeneroval výrazný růst.

V celé řadě jednotlivých zemí, jako je Itálie nebo Polsko byla poptávka po nákladních a užitkových vozidlech výrazně vysoká. Zcela jinou kapitolu ovšem představuje Brazílie, kde vedla probíhající recese k značnému poklesu trhu v porovnání s již tak slabým předcházejícím obdobím.

Příjem ze zakázek celé skupiny MAN Group zůstává rok od roku zhruba na stejné úrovni, okolo 14,4 miliard Eur. Výnosy z prodeje generované celou skupinou, 13,6 miliard Eur, se oproti předcházejícímu roku, kdy dosáhly částky 13,7 miliard Eur, mírně snížily.

MAN Latin America a MAN Diesel & Turbo zaznamenaly pokles provozního zisku. Důvodem bylo zhoršení trhu, ale také fakt, že právě v těchto dvou společnostech byly specificky zavedené programy pro budoucnost.

Provozní výnos z prodeje za celou skupinu MAN Group se výrazně zvýšil z 0.7 % na 1,5 %.

MAN Group očekává, že bude rok od roku, počínaje rokem 2017, generovat mírně vyšší výnos z prodeje jako důsledek již zavedených i připravovaných opatření s cílem zabezpečit budoucnost skupiny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)