Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati GranCabrio MC Stradale: Nabroušený trojzubec přišel o střechu

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Kupé GranTurismo MC Stradale mělo premiéru v Paříži před dvěma lety, otevřená verze se představí letos na stejném místě.

MC Stradale s plátěnou střechou samozřejmě vychází ze stejnojmenného odlehčeného kupé, které se prodává od února 2011. Přední nárazník u otevřené verze tedy odpovídá prodejnímu závodnímu speciálu MC GT4, stejně jako dvojice vstupů vzduchu pro chlazení brzd za předními koly. Chybí

jen otvor v kapotě.

Centrálně umístěné koncovky výfuku mají zase původ ve variantě MC Trofeo pro značkový pohár. Jiný než u série je zadní nárazník i boční prahy. Zvýšen byl rovněž přítlak pomocí spoileru na odtrhové hraně zavazadelníku a řízení je stejně jako u GranTurisma MC Stradale řádně přiostřené.

Dárcem orgánů bylo pro změnu GranTurismo S. Vidlicový osmiválec objemu 4,7 l (pro ctitele přesných čísel 4691 cm3) disponuje zcela jistě výkonem alespoň 330 kW (449 k)/7000 min-1. Točivý moment 510 Nm/4750 min-1 přenáší sekvenční převodovka MC Race na zadní nápravu. Připomeňme, že podvozek má rozvor 2942 mm, na karbon-keramických kotoučových brzdách od Bremba se s největší pravděpodobností nic nezměnilo.

Další čísla včetně přesných rozměrů, hmotnosti i provozních vlastností dosud zůstávají tajemstvím, od výchozího kupé se ale určitě budou lišit pouze nepatrně. Podrobnosti se dozvíme až v metropoli nad Seinou.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Avatar - eliot
22. 9. 2012 18:11
Zvuk
Podle mě má jeden z nejnádhernějších zvuků mezi sporťáky :-) .Ferrari je proti tomuhle hroznej jekot >:-[] .