Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati GranSport MC Victory: oslava vítězství

Ondřej Láník
Diskuze (37)
Nemít na ženevském autosalonu světovou novinku není dobré. Menší automobilky, které nemohou chrlit nové modely každý rok, řeší tento problém různými akčními nebo upravenými modely. To je i případ 180kusové série Maserati GranSport MC Victory.

Nový model byl odvozen z řady GranSport při příležitosti vítěztví trojzubce v poháru FIA GT.

180 očíslovaných vozů se od sériového provedení liší sadou spojlerů z uhlíkových kompozitů. Přední nárazník s novým spojlerem byl přepracován, aby vozu dopřával ve vysokých rychlostech vyšší přítlak. Řízení je nyní přesnější a přímější, což jsou vše rysy, kterými se tento GranSport odvolává na vítězný vůz MC12.

Modré díly z uhlíkového kompozitu z interiéru také připomínají posádce, kdože z konstruktérů loni ve FIA GT zvítězil. Přístrojová deska a dveřní panely jsou potaženy umělou kůží Alcantara, nová sportovní sedadla i volant jsou nekompromisním odkazem na vozy ze závodních tratí.

Ondřej Láník
Diskuze (37)
19. 2. 2006 11:29
Re: Off-topc: To Marko - nemáš nějaké bližší informace?
Naštěstí jen malůvka...
19. 2. 2006 11:27
Re: Kuzi
Jo... i všemi údy... ;-) :yes:
18. 2. 2006 21:35
Re: TROJZUBCEM DO SRDCE
:-) Jo rád nasávám kůži... nejraději dámskou... ovšem ;-)
18. 2. 2006 20:00
Re: TROJZUBCEM DO SRDCE
Ve 159 jsem přičichnul k sedadlu, jestli je to semiš nebo látka... Jo, hladká kůže je nepřekonatelná... ten semiš je problém na čištění. Ten postřeh s váhou je zajímavej.
18. 2. 2006 19:14
TROJZUBCEM DO SRDCE
Můžeš ji chytit šikmo přes šišku půllitrem v hospodě. Lepší je průnik trojzubcem rovnou do srdce... Dokonalej tvar... to auto je z profilu tak vyvážené, že ho ubalancuješ na špičce jehly. Tohle je pro mne italská škola. Tohle je respekt k minulosti v aktuálním hávu. Tohle je pro mne evropská lajna. Ano, tohle auto je oduševnělé... tu svou sílu na tebe nemusí cenit... on ví, že víš... BRAVO MASERATI. P.S. Alcantara je tam logicky... má semišovo-sametový vzhled... s hedvábním leskem. Má obrovskou odolnost. Takže překonává na přístrojovce kůži... pokud to tedy má být potah evokující semiš... semiš bys udržovat nedokázal...