Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda 2 MPS Sedan a Mazda 2 Coupe: Jejich možná podoba

Michal Fokt
Diskuze (5)
Dvojice virtuálních tunerů se pustila do tvorby možného vzhledu dalších variant modelu Mazda 2. jedná se o sportovní sedan a kupé.

Hned dva známí automobiloví "šopaři" se pustili do virtuální tvorby nových verzí sympatické Mazdy 2 Sedan, která byla představena před pár dny v Thajsku - Maďar X-Tomi a Theophillus Chin z Malajsie. Zatímco ten prvně jmenovaný zapracoval na sportovní verzi Mazda 2 MPS Sedan, ten druhý vytvořil sportovně-elegantní kupé.

X-Tomi se už nedávno věnoval hatchbacku Mazda 2 MPS, takže pro něj byla MPS Sedan vcelku snadnou záležitostí - ponechal tmavou masku chladiče, střechu a velká kola, společně se sníženou světlostí. To Chin si pochopitelně musel pohrát s celým profilem tak, aby protáhl přední dveře a odstranil ty zadní.

Z profilu, kde díky siluetě kupé vynikne dlouhá příď, ale i z předoboku se práce povedla, zezadu však stále působí vůz, stejně jako výchozí sedan, trošku těžkopádně. Kvůli změnám, provedeným na víku kufru, možná ještě více, než u výchozího modelu. Mazda 2 Coupe nicméně dává vcelku sympatickým způsobem vzpomenout na malé kupé Mazda MX-3.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - Midlosek
1. 12. 2014 21:26
Jsem na auto.cz?
nebo je to propagační server X-Tomi? Server je poslední dobou plný maďarských kreací občas výjimečně proložených nějakou asijskou variantou...
Avatar - radolaco
1. 12. 2014 16:59
Re: pride to len mne?
to kupe je len render moznej podoby, nie realna fotka
Avatar - Guttalax
1. 12. 2014 16:25
Azijská jednička
Japonci umí. Hezké línie,krásné auto. Je jen otázkou času,kdy jim to zas okopčí šikmáči druhé kategorie. :yes:
Avatar - 3_diamanty
1. 12. 2014 16:11
pride to len mne?
ze ten zadok na tomto kupatku je moc vysoky a tlusty? [odkaz] ta masa plechu nad zadnymi kolesami je voci prednym partiam neskutocne rozdielna a vizualne hmotou nevyvazena ... mozno len nestastne fotky
1. 12. 2014 15:50
MPS coupe
Tak, kebyže sa Mazda rozhodne vyprodukovať podobnú hračku, to by bola veľká odvaha.
Za mňa môžem dať len :yes: