Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda MX-5: Závodní verze pro nový Global Cup šampionát

Michal Fokt
Diskuze (3)
S novým roadsterem MX-5 budete moci závodit téměř kdekoli na světě. Mazda představuje okruhový speciál pro připravovaný značkový pohár Global Cup.

V Paříži představená čtvrtá generace malého sportovního roadsteru MX-5 se ještě neprodává ani v Japonsku a Mazda už dělá chutě všem závoděníchtivým příznivcům. Na lasvegaském autosalonu SEMA, zaměřeném na aftermarket a tuning, představila prototyp soutěžního okruhového speciálu pro chystaný Global MX-5 Cup.

Tento šampionát odstartuje v roce 2016 v podobně lokálních sérií v Severní Americe, Evropě a Asii a budou se jej účastnit identicky upravené MX-5, vybavené dvoulitrovým atmosférickým motorem Skyactiv-G o objemu 2,0 l. Místní série pak vyvrcholí na kalifornském okruhu Mazda Raceway Laguna Seca velkým finále pro ty nejlepší z jednotlivých národních podniků.

Vítěz získá mimo jiné cenu v podobě jednodenního testu dieselového prototypu Skyactiv pro United States SportsCar Championship. V jakých zemích se Global Cup pojede, bude upřesněno později, stejně jako technické podrobnosti k soutěžní MX-5, prozatím se tedy můžete alespoň pokochat závodní MX-5 v korporátním samolepkovém outfitu.

Michal Fokt
Diskuze (3)
6. 11. 2014 14:45
Re: Joo tohle kdyby prodávali...
A co pro tebe jsou rozumne penize za fung novy zavodak?
6. 11. 2014 14:45
Re: Joo tohle kdyby prodávali...
A co pro tebe jsou rozumne penize za fung novy zavodak?
Avatar - Thomasino
5. 11. 2014 17:57
Joo tohle kdyby prodávali...
...za rozumné peníze, tak by se asi pár nadšenců našlo.