Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda Takeri Concept: Elegantní předobraz Mazdy 6 (video)

Aleš Jungmann
Diskuze (41)
Na autosalonu v Tokiu se představí zajímavý koncept Takeri. Bude takto vypadat nová Mazda 6?

Koncept si odbude svou světovou premiéru na tiskové konferenci chystané na 30. listopadu, do té doby nám musí stačit studiové fotografie.

Designový směr, který Takeri ukazuje, by měl být základem exteriéru pro novou Mazdu 6. Základem pro ni však bude i vnitřně, například bude využívat technologie a techniku vyjádřené pojmem Skyactiv (benzinové agregáty Skyactiv-G, vznětové Skyactiv-D, automatickou převodovku Skyactiv-Drive, manuální převodovku Skyactiv-MT, lehké a pevné Skyactiv-Chassis a Skyactiv-Body). Premiéru si zde odbude také systém regenerativního brzdění.

Vzhled konceptu je vytvořen podle nového designového jazyka Mazdy; KODO – Soul of Motion. Cílem je vyrobit nejen dynamický, pohodlný a úsporný vůz, ale také visuálně přitažlivý vůz který by byl opravdovou ozdobou střední třídy. Prvním vozem, kde je KODO kombinováno se Skyactivem je crossover CX-5.

Aleš Jungmann
Diskuze (41)
Avatar - roman.rs
7. 11. 2011 21:49
Re: Skvost
Poradím s výběrem :
1, Avensis - kvalita, ale ošklivka Betty.
2, Accord - kvalita, docela pěkný, málo místa vzadu, téměř se v ČR neprodává.
3, Kizashi - pěkná s prakticky neprodejným a žravým motorem.
4, Mazda 6 - pěkná, AUTO ROKU v ČR, aspoň nějaká možnost výběru motorizací a výbav, dobře vybavená už v základu, teď dobré ceny, vysoká spolehlivost spolu s Avensisem a Accordem.

Hodně štěstí s výběrem. :yes:
Avatar - roman.rs
7. 11. 2011 21:29
Re: No,
nemám rád tokvýhle keci jako přeplácanej hnus, nevíš o čem blábolíš, přeplácenej hnus je možná K u n d a i i40 :no:
Avatar - roman.rs
7. 11. 2011 21:18
Re: Skvěléééé
Nevím jak to konstruktéři mazdy udělali, ale skutečně subjektivně je CX-5 větší, rozhodně má vyšší strop a dokonce mi i kufr připadal o dost větší, což by mělo být skutečné. Osobně si myslím, že nejvíc to dělá ten podstatně vyšší strop, protože do šířky i do délky vede CX-7. Jezdil jsem novým 2,0i s novým automatem, ten mě tedy dostal nejvíce, opravdu ta jemnost přeřazení a rychlost řazení je více než skvělá, nový benzínový motor mě překvapil tichým projevem, jsem zvědavý jak pojede s novým manuálem. Největším šlágrem ale bude určitě diesel s dvojtým turbem, už se těším, až si ho prubnu :yes:
7. 11. 2011 11:59
Re: Skvěléééé
to jo, pokud v tom nekdo sedel, tak by mohl prozradit blizsi info.
Avatar - Ghostyx
7. 11. 2011 11:39
Re: Krasavec
Tady souhlas, chlapec ma podivnej rozptyl a mozna i trosku z toho gulas v hlave... :-)