Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren vyvíjí nový model Gran Turismo

Michal Fokt
Diskuze (0)
Ve Wokingu se momentálně pracuje na druhém modelu řady Sports Series. McLaren Gran Turismo bude méně spartánský a s větším zavazadlovým prostorem.

McLaren již dříve oznámil, že jeho základní řada sporťáků Sports Series, zacílená na Porsche 911, bude mít více modelů. Kromě kupé 570S a od něj odvozeného roadsteru, se připravuje ještě jedna specialita, zacílená na zákazníky s většími nároky na luxus a jízdní komfort. tedy pochopitelně v rámci kategorie sportovních aut, nebavíme se tu o žádném eskovém mercedesu.

Tento model se podle informací, které získal časopis Automobile Magazine, již vyvíjí. Měl by dávat jasně najevo svou orientaci už samotným označením Gran Turismo a přestože bude odvozen od výchozího 570S, máme očekávat spoustu změn. Ačkoli vůz využije šasi i monokok Sports Series, měl by mít elegantnější karoserii s prosklenou částí za kabinou, která vytvoří prostor pro nějaké to zavazadlo navíc.

Méně puristický má být také interiér, což může mimo jiné znamenat vyšperkování stávající palubní desky a použití komfortnějších sedadel. Osmiválec 3,8 l se dvěma turby by měl mít také výkon 570 koní (419 kW). Koncept tohoto modelu by měl být představen příští rok a produkční verze se na silnicích objeví v roce 2017. Mezitím nabídku obohatí otevřený model 570S Spider.

Michal Fokt
Diskuze (0)