Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic v decentní úpravě Brabus

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Specialisté ze společnosti Brabus předvádějí, že Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic má prostor pro sympatická vylepšení vzhledu i techniky.

Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic je ve své standardní podobě více než dostatečně luxusním a výkonným SUV, což nejlépe demonstruje jeho přeplňovaný osmiválec o objemu 5461 cm3 s výkonem 430 kW (585 k), umožňujícím akceleraci z 0 na 100 km/h za 4,2 s. Maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

Brabus ovšem nabízí poněkud odlišné hodnoty, za nimiž stojí úpravy pohonné jednotky. Osmiválec je vybaven novými turbodmychadly a změny se dotkly prakticky všech jeho součástí od sání přes vstřikování paliva až po výfukový systém.

Výsledkem všech provedených úprav motoru je výkon 515 kW (700 kW), který míří na všechna čtyři kola prostřednictvím sedmistupňové automatické převodovky. SUV následně zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 4,0 s a jeho maximální rychlost se i díky odstranění omezovače pohybuje okolo 300 km/h.

Pokud majitel vozu zatouží po ještě extrémnějších výkonech, pak si může objednat úpravu, kterou Brabus prezentoval v loňském roce prostřednictvím 850 6.0 Biturbo 4x4 GLE Coupé. Ta nabízí kompletní přepracování motoru a to včetně zvětšení objemu na téměř 6,0 l. Výkon této verze je 625 kW (850 k).

Brabus má pro Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic vedle zvýšení výkonu pohonné jednotky připravenu i sadu karosářských dílů, jejíž součástí je přední spoiler, difuzor a několik dalších komponentů z uhlíkových vláken. K úpravám exteriéru pak patří i nové sady litých a kovaných kol.

Stranou zájmu úpravce nezůstává ani interiér s novým čalouněním kvalitní kůží a Alcantarou. Samozřejmostí je široká paleta odstínů a doplňky z uhlíkových vláken nebo leštěného kovu. Sympatickým detailem je pak dřevěná podlaha zavazadlového prostoru, inspirovaná palubami luxusních lodí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
14. 3. 2016 23:19
decentní???
Brabus tuning umí, ale decentní je tak ze tří čtvrtin... Ta zbylá čtvrtina je jak od někoho jiného... Krásná kola, interiéry, motory atd. kazí kolotočářské zlaté trouby k sání (či k čemu???), někdy až moc přespoilerováno a hlavně ta loga... ta jsou jak z amerického westernu... Jejich Béčka tedy opravdu nijak decentně nenahrazují hvězdy... a ty jejich nápisy??? jak někde na vlaku z dob kolonizace... (až na označení modelu na zadním víku, ta jsou opravdu decentní, zvláště nyní v černém provedení). Ale jinak fajn snobárna ;-), toť můj skromný názor...