Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT dostane další verze

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz opustil svět hypersportů a jeho divize AMG má v plánu zaměřit se na sportovní modely, které budou mnohem dostupnější.

Na první pohled se může zdát, že Mercedes-Benz, resp. jeho sportovní divize AMG ztrácí dech a není schopna vyvinout stroj, který se postaví proti hypersportům, jakými jsou dnes Ferrari LaFerrari, McLaren P1 nebo Porsche 918 Spyder.

Ve skutečnosti ovšem AMG mění svou strategii, což souvisí i s uvedením nového jména Mercedes-AMG při nástupu kupé GT. To se na rozdíl od svých předchůdců v podobě modelů SLS AMG a SLR McLaren nehodlá pouštět do boje o to, kdo je tady nejrychlejší, nejvýkonnější a nejexkluzivnější, ale má v plánu lovit své budoucí majitele ve stejných vodách jako Porsche 911 nebo Audi R8.

Díky tomu nezůstane Mercedes-AMG GT pouze v provedení kupé, které je nyní nabízeno ve dvou výkonových verzích. Generální ředitel divize AMG Tobias Moers v rozhovoru pro CarAdvice uvedl, že tento model nabízí prostor pro vytvoření řady dalších variací a označení GT přímo vybízí k přidání dalších písmen, odhalujících změny v technice i výbavě.

Mercedes-AMG GT má již nyní jisté, že se dočká ostrého provedení Black Series a chybět nemá ani závodní verze GT3, od níž má být odvozeno silniční provedení, které bude ideálním konkurentem pro Porsche 911 GT3. Na své si přijdou i milovníci větru ve vlasech, pro něž bude připraven roadster s plátěnou střechou a prozatím není vyloučena ani verze se střechou typu Targa.

Budoucnost modelu GT má být zajištěna díky možnosti vývoje dalších verzí i skutečnosti, že se svou cenou bude konkurovat právě takovým vozům, jako je Porsche 911. V této kategorii lze pak dosáhnout mnohem většího objemu prodaných vozů, s nimiž jejich majitelé skutečně jezdí, což je dobré pro image značky, kterou je pak skutečně vidět v ulicích.

Namísto směrování do nejvyšších sfér sportovních vozů hodlá Mercedes-AMG zamířit lehce směrem dolů, což neznamená, že bude vyrábět lidové sporťáky, ale prémiové sportovní modely jako je Mercedes-AMG C 63. Právě na něj mají navázat další modely odvozené od běžných verzí značky Mercedes-Benz.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)