Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT na prvních oficiálních fotografiích

Michal Fokt
Diskuze (12)
Mercedes konečně odhalil podobu svého nového sportovního modelu, který nahradí typ SLS AMG. Stále jej však kryje "nenápadná" maskovací fólie.

Jistě víte, že supersportovní Mercedes-Benz SLS AMG se již letos odebere na odpočinek a od příštího roku ho do jisté míry nahradí nový typ Mercedes-AMG GT. Do jisté míry proto, že nepůjde o přímého nástupce, nový model bude menší, údajně ještě sportovnější a nebude existovat v jediné motorizaci - po vzoru Porsche 911 se bude nabízet v širší výkonové škále, pokud se tedy tak dá říkat (prozatím) dvěma potvrzeným verzím.

Postupné odhalování AMG GT je už trošku otravné, teď však trojcípá hvězda učinila trošku radikálnější krok, když nám ukazuje sériovou podobu karoserie. Moc se ale netěšte, protože auto kryje opravdu velice nenápadná zelená fólie, znemožňující si plně uvědomit všechny tvary stuttgartské novinky. Jeho základní tvary a proporce však poznat jsou a lze tedy říci, že inspirace SLS AMG byla... nemalá.

AMG si pozvalo na testování prototypu redakce magazínů Automobile a Top Gear a prozradilo jim, že vrcholná verze GT-S bude mít dvěma turby přeplňovaný motor V8 4.0 o výkonu 510 koní (375 kW) a točivý moment 650 N.m, slabší verze GT se stejným motorem si musí vystačit se 462 k (340 kW). A dojmy redaktorů?

Je to slibné - Porsche 911 a Jaguar F-Type Coupe by se prý měly (minimálně v případě zkoušené verze s paketem Dynamic Plus, zahrnujícím mimo jiné i karbokeramické brzdy) opravdu hodně bát. Mezi silné stránky auta patří nejen naladění šasi, ale i hydraulického(!) posilovače řízení. Sedmistupňová dvouspojka rychleji řadí a režimy naladění vozu umožňují skutečně každodenní využití. Potřebujete snad lepší reference?

Mercedes-AMG GT, u něhož tedy nyní po zveřejnění snímků interiéru známe i základní tvary karoserie, si odbude světovou premiéru zkraje října na autosalonu v Paříži a prodej bude patrně zahájen zkraje roku 2015.

Michal Fokt
Diskuze (12)
17. 7. 2014 07:52
Re: Tvary sú jasné
JJ, jsme na tom podobně :-)
17. 7. 2014 07:49
Re: Tvary sú jasné
Teď si možná konkurovat začnou, obě dvoumístná GT, předpokládám u M-B podobnou cenovku jako za V8 Jag. Těším se na srovnání ;-)
17. 7. 2014 07:45
Re: ?
Nebavíme se tu subjektivně nad základní linií, která je patrná?
Avatar - Kolouš
16. 7. 2014 11:41
?
Může mi někdo vysvětlit, jak se z fotky auta, který je notabene zalepeno maskovací folií dá usoudit, že auto bude o třídu zaostávat za tím či tamtím????

Avatar - fOE
16. 7. 2014 11:07
Re: Tvary sú jasné
Tak tak, neco stejneho mela sveho casu i Honda s2000. Na to ze je to melo jen 4 valce taky kapota "neumerne dlouha".