Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT3 inspirací pro extrémní člun (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Nejnovější výsledek spolupráce mezi německou automobilkou a floridským specialistou na rychlé motorové čluny sází na styl závodního Mercedes-AMG GT3.

Společnost Cigarette Racing Team patří od roku 1969 mezi výrobce nejvýkonnějších a nejluxusnějších rychlých motorových člunů, do jejichž stavby a konstrukce promítá zkušenosti ze závodů třídy Offshore na volném moři.

S německou automobilkou Mercedes-Benz spolupracuje od roku 2007 a nejnovějším plodem této spolupráce se stal údajně nejvýkonnější „open performance“ motorový člun v celé historii společnosti pojmenovaný Cigarette Racing Team 41’ SD GT3, jehož premiéra se odehrála na letošní Miami International Boat Show pořádané od 11. do 15. února.

Cigarette Racing Team 41’ SD GT3 je 12.450 mm dlouhý motorový člun s hmotností lehce nad 9000 kg, k jehož pohonu slouží dvojice osmiválců Mercury Racing, z nichž každý disponuje výkonem okolo 810 kW (1100 k).

Člun schopný jízdy na otevřeném moři rychlostí až 160 km/h připomíná Mercedes-AMG GT3 především barevným provedením svého trupu, ale na palubě s odkazy na strohý interiér závodního vozu nepočítejte. Připomínat jej může snad jen stylem ovládacích prvků.

Divize AMG se ovšem podílela na návrhu provedení paluby a sedadel. Samozřejmostí je velmi kvalitní dřevěné obložení v kombinaci s ručně zpracovaným čalouněním sedadel. Vedle vybavení potřebného pro plavby na otevřeném moři se Cigarette Racing Team 41’ SD GT3 může pochlubit i výkonným audio systémem.

Cena tohoto motorového člunu vyrobeného v jednom jediném exempláři nebyla zveřejněna a dozví se jí údajně jen ti nejvážnější zájemci. S ohledem na částky, za něž byly prodány předchozí čluny inspirované vozy značky Mercedes-Benz, lze počítat se sumou kolem jednoho milionu amerických dolarů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
17. 2. 2016 09:30
Re: Pěkná hračka ...
taky si říkám, až bude ten člun tankovat na D1 >:-[] >:D (vtíííííp)
16. 2. 2016 19:14
Pěkná hračka ...
... ale největší radost z ní budou mít asi pumpaři :-)