Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Actros 2663 Lowrider: Purpurový sen

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Finská společnost Kuljetus Auvinen se pyšní skutečně výjimečným vozovým parkem, který tvoří speciálně upravené nákladní automobily. Mezi její nejnovější a zároveň i nejvýraznější vozy patří Mercedes-Benz Actros 2663 Lowrider.

Kuljetus Auvinen je rodinná firma z Helsinek, která od roku 1953 podniká v oblasti automobilové dopravy se specializací na přepravu sypkých materiálů. Mika Auvinen, výkonný ředitel této společnosti, je často k vidění za volantem firemních vozidel a je známý i za hranicemi Finska díky svému nadšení pro úpravy nákladních vozidel.

Ve vozovém parku společnosti Kuljetus Auvinen je více než deset speciálně upravených nákladních vozidel, z nichž lze zmínit například Mercedes-Benz Actros Higway Hero, který v roce 2014 přitahoval pozornost návštěvníků veletrhu užitkových vozidel IAA v Hannoveru.

Nejmladším přírůstkem mezi speciály finské společnosti je Mercedes-Benz Actros 2663 Lowrider s dvěma sily, který je výsledkem více než 6000 pracovních hodin a investice kolem 450.000 eur (zhruba 11.600.000 Kč) do materiálu použitého při úpravách.

Za barevným provedením purpurové soupravy stojí Perttu Papunen, který tahači s dvojicí sil věnoval kolem 2500 pracovních hodin. Za doplňky z vysoce kvalitní oceli s elektrolyticky leštěným povrchem, jimiž je ozdoben exteriér soupravy, pak stojí společnost HIO-MEX, která se od koncem sedmdesátých let vypracovala na jednoho z největší dodavatelů automobilového příslušenství ve Finsku.

Mercedes-Benz Actros 2663 Lowrider je využíván jako běžný nákladní automobil k přepravě sypkých materiálů, ale zároveň se účastní přehlídek upravených nákladních vozidel a má na svém kontě již sedm různých ocenění.

Video: Mercedes-Benz Suomi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)