Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Actros: S motory Euro 6 již brzy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz je ve finální fázi testování nových verzí kamionů Actros pro dlouhé vzdálenosti, které uvede na trh v letošním roce.

Mercedes-Benz prostřednictvím první fotografie začíná s odhalování stále ještě maskované nové verze kamionu Actros. Prozatím tiskové materiály uvádí, že se dopravci mohou těšit na nový design s vylepšenými aerodynamickými vlastnostmi, nové osvětlení a pohodlné interiéry, které nabídnou dostatek prostoru i pro odpočinek řidiče. V nabídce má figurovat celkem sedm základních verzí kabiny.

Nový Mercedes-Benz Actros pro dálkovou dopravu bude nabízen s novou generací pohonných jednotek. Zpočátku budou nové motory k dispozici ve čtyřech verzích s výkony od 310 kW do 375 kW a maximálním točivým momentem od 2100 Nm do 2500 Nm.

Vznětové agregáty BlueTec vyvinuté v v Manheimu budou díky systému vstřikování paliva X-Pulse, recirkulaci výfukových plynů, filtrům pevných částic a dalším systémům splňovat již v letošním roce emisní normu Euro 6.

Nový Mercedes-Benz Actros za posledních sedm let absolvoval náročné testování ve vysokých teplotách v Sierra Nevada a při praktických jízdních zkouškách byl vyslán i za polární kruh. Prodej nového Actrosu s motory Euro 6 pro dálkovou dopravu se má rozběhnout v druhé polovině letošního roku, ale ještě předtím se odehraje premiéra pro veřejnost a budou zveřejněny kompletní specifikace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)