Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Manhart CRE 700 oficiálně: Až 725 koní pro plug-in hybrid Mercedes-AMG C 63 S

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Vysmívaný plug-in hybridní mercedes přijíždí s novým výkonovým dopingem. Německý tuner Manhart Performance uvádí novou úpravu CRE 700.

Nejnovější sportovní Mercedes-AMG C 63 S si vysloužil posměch benzinových nadšenců, když přišel o polovinu válců. Nová generace rychlého sedanu z Affalterbachu se totiž vzdala milovaného osmiválce ve prospěch modernější plug-in hybridní techniky E Performance. I když s kombinací menšího spalovacího čtyřválce a elektřiny je silnější než předchůdce, petrolheadům hlavně vadí, že nežere benzin po desítkách litrů a nehřmí pod plným plynem.

Německý tuner Manhart Performance se rozhodl udělat nejvýkonnější nové „Céčko“ ještě rychlejší a představuje nový výkonový doping. Speciální úprava se oficiálně jmenuje Manhart CRE 700 přijíždí s vyšším výkonem, vylepšeným designem a hlučnějším čtyřválcem. V Manhartu se zkrátka rozhodli vylepšit téměř vše, aby zážitek ze sportovního mercedesu byl ještě intenzivnější.

Manhart CRE 700 má novou řídicí jednotku Manhart MHtronic, díky níž má turbodmychadlem přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec více síly – v kombinaci s plug-in hybridním pohonem má 533 kW (725 koní) a 1120 newtonmetrů. Standardní Mercedes-AMG C 63 S E Performance z továrny je přitom výrazně slabší, protože má „pouhých“ 500 kW (680 koní) a 1020 newtonmetrů. Nárůst 45 koní a 100 newtonmetrů tak rozhodně není zanedbatelný.

Video se připravuje ...

S novým tuningem bude vylepšený Mercedes-AMG C 63 S E Performance i hlasitější. Manhart jej vybavil novým výfukovým systémem, přičemž mu zachoval katalyzátory. Úpravce to navíc provádí tak, aby vytuněný mercedes zůstal legální pro provoz na silnicích v celé Evropě. Manhart CRE 700 je současně o 20 milimetrů nižší, díky sportovním pružinám H&R, a jezdí na vylepšených černo-červených originálních kolech AMG.

Manhart na svých oficiálních internetových stránkách neuvádí cenu nové úpravy, ale říká, že paket CRE 700 není finálním tuningem. Zatím sleduje zájem potenciálních zákazníků a zjišťuje, zda je na trhu prostor i pro ještě výkonnější specifikaci. Pro zajímavost pak uvádíme, že standardní Mercedes-AMG C 63 S E Performance se v Česku prodává se základní cenou od 2.871.330 Kč.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme