Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Arocs se sacím bagrem je extrémní XXL vysavač

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz představuje zástupce modelové řady Arocs osazený sacím bagrem z produkce Reschwitzer Saugbagger Produktions GmbH ve službách společnosti Hölzl Agrosystem e.K.

Mercedes-Benz Arocs se veřejnosti poprvé představil začátkem roku 2013 a v nabídce své značky představuje modelovou řadu, která je určena především pro využití ve stavebnictví. Vedle klasických tahačů návěsů nebo valníků jsou zástupci modelové řady Arocs často osazování účelovými nástavbami jako jsou například domíchávače betonu nebo právě sací bagry.

Mercedes-Benz Arocs 3253 L 8x4 ve službách společnosti Hölzl Agrosystem e.K. je ukázkovým příkladem nosiče jednoho z nejvýkonnějších sacích bagrů na evropském trhu.

Vozidlo je osazeno přeplňovaným vznětovým řadovým šestiválcem OM 471 Euro VI, poskytujícím z objemu 12,8 litru nejvyšší výkon 390 kW (530 k) a maximální točivý moment 2600 N.m. S motorem spolupracuje dvanáctistupňová samočinná převodovka Mercedes-Benz PowerShift 3, jejímž prostřednictvím jsou poháněna kola druhé a třetí nápravy.

Mercedes-Benz nese sací bagr ESE 8 RD 8000 z produkce společnosti Reschwitzer Saugbagger Produktions GmbH, který je vybaven dvojicí impozantních ventilátorů, dosahujících až 4100 otáček za minutu a schopných vytvořit proud vzduchu o objemu až 44.000 m3/hod při maximálním podtlaku 45 kPa.

Rameno sacího bagru má dosah 6,4 metru a v nástavbě je usazen kontejner o objemu osm metrů krychlových. Naplněný kontejner hydraulika zvedá při jeho vyprazdňování o 2,5metru a může jej podle potřeby naklonit na levou i pravou stranou, což patří spolu s dosahovanými výkony sacího bagru s ohledem na jeho nasazení v historické zástavbě Mnichova k přednostem oceňovaným nejen jeho provozovatelem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)