Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz a BharatBenz posilují své pozice v Indii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Divize užitkových vozidel koncernu Daimler investuje do výroby a nových modelů pro indický trh.

Značka BharatBenz byla představena začátkem roku 2011. V roce následujícím byla odhalena první vozidla této značky a otevřen nový výrobní závod. Nyní se Mercedes-Benz a BharatBenz pouští v Indii do další fáze svého růstu.

V Čennaj, v jihovýchodní části Indie, byl právě otevřen nový výrobní závod, jehož brány budou opouštět nové autobusy pro zdejší trh. V první fázi se jedná o vozidla s motorem uloženým vpředu, jejichž lehké hliníkové karoserie montuje přímo v areálu podniku britská společnost Wrightbus.

V budoucnosti se zde počítá i se spuštěním výroby autobusů značky Mercedes-Benz s motorem uloženým vzadu. Tato vozidla pak mají mířit na trh jako luxusní zájezdové autokary.

Kromě autobusů budou v novém podniku vyráběna i nákladní vozidla a to včetně nového modelu BharatBenz 3143. Tento těžký čtyřnápravový nákladní automobil s motorem OM 457 o výkonu 316 kW (430 k) měl premiéru na loňském IAA v Hannoveru.

Daimler do expanze v Indii investoval okolo 50 milionů eur a nový výrobní závodní, který se rozkládá na ploše téměř 113 000 m2 je nyní na počátku nastaven na kapacitu 1500 vozidel ročně, ale do budoucna lze roční produkci zvýšit až na 4000 vozů.

Nový výrobní závod v Čennaj je mimochodem prvním podnikem koncernu Daimler na světě, v němž bude probíhat výroba autobusů, nákladních automobilů a motoru pro tři různé značky, jimiž jsou BharatBenz, Fuso a Mercedes-Benz.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)