Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C63 AMG Coupe: Atmosférický osmiválec žije i nadále

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Pokud jste fanoušky atmosférických motorů, máme pro vás potěšující zprávu. Zatímco nový Mercedes-Benz C63 AMG má přeplňování, stále je v nabídce starší Coupe.

Podle informací magazínu Car and Driver by měl Mercedes C63 AMG Coupe vydržet ve výrobě až do jara 2015. To znamená, že pokud vám v nabídce AMG chybí velký atmosférický motor s návykovým, ničím neředěným zvukem, máte asi poslední možnost si jej pořídit. Coupe totiž patří ještě do předchozí generace Céčkového Mercedesu, kde k pohonu slouží jednotka o objemu 6,2 litru. Model bude dále v nabídce jak na americkém, tak i evropském trhu.

Jediným dalším Mercedesem AMG s atmosférickým osmiválcem je model SLK 55 AMG. Ten má nový motor M152 o objemu 5,5 litru, který ve srovnání s verzí M157 přišel o turbodmychadla. Výkon agregátu je 310 kW v 6800 otáček za minutu, točivý moment vrcholí hodnotou 540 N.m.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Avatar - Dinar
15. 10. 2014 12:42
Re: Jó
Tohle je o novém C63 AMG.
The V-8 exhales through a standard sport exhaust with electronically controlled flaps changing the engine's noise levels based on which mode of AMG Dynamic Select the driver chooses: Controlled Efficiency, Sport, Sport+ and exclusive to the C63 S, Race mode for track driving. An optional performance exhaust system on both AMGs includes a button for even more control of the exhaust sound.

Ale každopádně jakékoliv hrátky s výfukem jsou pořád relat. mechanická cesta, přihrávání zvuku do repráků je stupidní manýra, ke které není důvod, i přeplňované víceválce umí krásný zvuk, každý kdo se hloupé bmw módě reprodukovaného zvuku vyhne dostává :yes:
Avatar - Magister
15. 10. 2014 12:34
Re: Jó
Pokud vím, tak žádné AMG motory nemají šidítka a rezonátory, případně nahraný zvuk z repráků
Avatar - Hittman
15. 10. 2014 12:00
poslední motor bez přidaných zvuků, co to ještě zvládá sám. :yes: