Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz se chce postavit Audi TT

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Platforma MFA slaví u automobilky Mercedes-Benz úspěch a vedle modelů A, B, CLA, CLA Shooting Brake a GLA na ní má vzniknout i konkurent pro Audi TT.

Aktuální generaci kompaktních modelů značky Mercedes-Benz, stojící na platformě MFA, se podařilo úspěšně upoutat pozornost zákazníků. Vedení automobilky nyní díky tomu zvažuje další rozšíření nabídky a to směrem ke sportovně laděným modelům.

Podle informací britského magazínu Autocar se máme na druhé generaci platformy MFA, vyvíjené ve spolupráci automobilek Mercedes-Benz, Renault a Nissan, dočkat příchodu dvoudveřového kupé s uspořádáním interiéru 2+2 a od něj odvozeného kabrioletu.

Tento model má údajně částečně vyplnit prostor po třídveřovém hatchbacku třídy A, jehož kariéra skončila s druhou generací této modelové řady. Zároveň se má jednat o vůz, jímž chce Mercedes-Benz konkurovat Audi s jeho modelovou řadou TT a také kupé a kabrioletům BMW řady 2.

Design nového Mercedes-Benzu s pohonem předních nebo všech čtyř kol má být inspirován aktuálním kupé AMG GT a ve vrcholném provedení má jeho přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec disponovat výkonem okolo 294 kW (400 k).

Pokud projekt kupé a kabrioletu skutečně dostane zelenou, pak se máme dočkat představení první karosářské varianty údajně již v roce 2019, což má být jen rok po uvedení čtvrté generace hatchbacku třídy A.

V souvislosti s příchodem nového kupé a kabrioletu na platformě MFA se již dříve objevily zprávy o tom, že se právě tyto modely stanou nástupci modelu SLK, ale tato varianta prozatím nebyla potvrzena a aktuálně je s ohledem na neoficiální informace z automobilky považována za méně pravděpodobnou.

Nové kupé i kabriolet se v hierarchii Mercedes-Benzu spíše zařadí pod SLK, u nějž podle oficiální zprávy automobilky dojde v příštím roce k přejmenovaní na SLC, aby byla zvýrazněna jeho příbuzenská vazba na třídu C a skutečnost, že tento model disponuje pohonem zadních kol.

Pro zachování modelu SLK, resp. SLC v nabídce hovoří i snaha Mercedes-Benzu vyplnit téměř každou mezeru v nabídce podobně jako je tomu u Audi a BMW.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
5. 5. 2015 07:56
Re: Mercedes kúpili Číňania?
no nevím. Co ti GLE připomíná víc, X6ku nebo SsangYong Actyon? to vypadá na hvězdičkovou mlhu:)
Avatar - CHerokee
4. 5. 2015 16:18
Re: viem ze so mnou bude
Přesně, Mercedes se snaží, aby si vybral každý. A jak píše KIA.... Éčko zrovna je důchodcovské hrozně.

WOW efekt... no na mě nejvíce SLS AMG...ale v tom nejlepším slova smyslu. Fantastický vůz.
Re: viem ze so mnou bude
Právě ten wow efekt působí na mladé řidiče a řidičky, ještě stále je Mercedes považován za auta pro starší, tak se to rozhodl změnit.
Avatar - 3_diamanty
4. 5. 2015 15:10
viem ze so mnou bude
asi malokto suhlasit ale na mna spredu tie nove Acka GLAcka CLAcka posobia hodne lacno nepekne... tuctovo a vidim tu aj po stranke ich dizajnu akysi wow efekt ktory mercedes doteraz nikdy nemal za potreby.... moze si kazdy mysliet co chce .. kazdy mame iny pohlad ... ale taka mazda 3 sa mi paci viac ako Acko... a ten podivny CLA povazujem doslova za nevkusny mercedes... nehodny mena MB.... nech si to kazdy vysvetli po svojom... nikomu jeho nazor neberiem... pre mna znacka mercedes pomaly ale isto uz straca svoje caro ( to je tak ked z premiovky sa snazime vytvorit masovky v kazdom segmente ) .... ktore som v nom 20 rokov videl .... tazko sa buduje imidz a charizma ale lahko sa straca... bohuzial.... snad este Ecko vyzera fajn... ale dokedy sucasna generacia este na trhu vydrzi to neviem...
Avatar - Magister
4. 5. 2015 14:11
Re: Mercedes kúpili Číňania?
A proč by jim měl Mercedes přenechat volné místo na trhu. Kopie...to rozhodně ne, to dělají číňané. To bychom pak mohli jít dále...SsangYong byl před BMW. Pro nás - zákazníky - je širší výběr přece plus. ;-)