Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz eSprinter bude nabízen s bateriemi s různou kapacitou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Zcela nový Mercedes-Benz Sprinter, který je jedno z nejdůležitějších novinek své značky pro letošní rok, nabídne v elektřinou poháněném provedení eSprinter možnost výběru ze dvou kapacit baterií.

Nový Mercedes-Benz Sprinter byl oficiálně představen v úterý 6. února roku 2018 v Duisburgu a jeho premiéru bylo možné sledovat i prostřednictvím sociálních sítí a webu koncernu Daimler AG. Pro Mercedes-Benz představuje Sprinter v nabídce lehkých užitkových vozidel klíčový model a proto bylo jeho představení pro automobilku skutečně důležitým krokem.

Poprvé v historii modelové řady Sprinter je v případě provedení s konvenčním spalovacími motory vedle pohonu zadních a všech čtyř kol k dispozici i pohon přední nápravy. Divize Mercedes-Benz Vans již dříve potvrdila, že její vlajková loď naváže na dosavadní provedení širokou paletou nabízených konfigurací a v nabídce nebude chybět ani čistě elektřinou poháněné provedení, které má být uvedeno v roce 2019 a navazovat na model eVito.

Tato verze s označením eSprinter podle oficiálních materiálů automobilky zamíří na trh v dodávkovém provedení s rozvorem náprav 3924 mm, celkovou délkou 5932 mm a vysokou střechou. Pohonný systém bude využívat elektromotor o výkonu 80 kW a točivém momentu 300 N.m.

Mercedes-Benz při představení novinky poháněné elektřinou uvedl, že eSprinet bude vybaven lithium-iontovými bateriemi s kapacitou 55 kWh. Toto provedení má mít na jedno nabití dojezd kolem 150 km. Vedle této verze bude nové zprávy přímo z automobilky k dispozici i provedení s lithium-iontovými bateriemi s kapacitou 41 kWh a dojezdem kolem 115 km.

Mercedes-Benz dále zmiňuje, že provedení s nižší kapacitou baterií bude mít nosnost 1040 kg, zatímco verze s vyšší kapacitou baterií uveze 900 kg nákladu. V obou případech bude objem nákladového prostoru 10,5 m3.

Nabíjení baterií na plnou kapacitu s palubní nabíječkou o výkonu 7,2 kW má u obou provedení trvat kolem šesti až osmi hodin a při využití rychlonabíječky mohou být baterie na 100 % své kapacity dobity za pouhých 45 minut. Mercedes-Benz eSprinter má být k dispozici ve verzích s maximální rychlostí 80 nebo 120 km/h.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
1. 6. 2018 07:26
Hmmmm
Parada zatazenie vozidla 1040 alebo 900kg, to budu drobni autodopravcovia skakat stastin ze bude mat zatazenie vozidla - 500kg t.j. o 1/3 nizsie ;-)

Proste pokrok nezastavis ;-)
31. 5. 2018 12:15
Re: Účel dvou baterií
Spíš pro menší a větší kavky.
31. 5. 2018 12:05
Re: Účel dvou baterií
pro mensi mesto a pro vetsi mesto :yes:
31. 5. 2018 11:46
Účel dvou baterií
Jestli jsem to pchopil správně jedna baterie je určena pro rozvážkovou službu ve městě a druhá pro rozvážkovou službu ve městě.