Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLE Coupé: První statické dojmy (+video)

Jan Mička
Diskuze (5)
Má to být nejsportovnější SUV stuttgartské automobilky a alespoň podle vnějšího vzhledu k tomu má slušně našlápnuto. V Ženevě jsme se podívali na nové GLE Coupé.

Mercedes-Benz GLE Coupé vychází z SUV ML, razí však filozofii sportovnosti díky karoserii připomínající kupé a praktičnosti zvýšené stavby. Je to ryze luxusní SUV bez kompromisů, které se vydá do boje proti zavedenému a úspěšnému BMW X6.

Na prvních fotografiích nás zarazila mohutnost karoserie, v reálu však vůz vypadá poměrně krotce i navzdory použití 21palcových kol, která takřka dokonale vyplňují prostor podběhů. Není to takový mastodont jako BMW X6, na zadní partie podobné „esovému“ kupé si však budeme muset zvykat poměrně dlouho.

Usednutí do interiéru přineslo nejen typicky luxusní atmosféru stuttgartských vozů, ale také nové pojetí přístrojové desky s volně stojícím displejem systému Comand Online a na první pohled trochu strohým panelem rádia. Sedí se vysoko, z interiéru je slušný výhled do stran, ovšem při couvání bude lepší spolehnout se na zadní parkovací kameru – C sloupky karoserie jsou totiž dost nízké a okno pátých dveří také není kdovíjak velké.

Neškodil by větší nástupní prostor na zadní sedadla (je omezen masivními podběhy kol) a delší sedáky, po stránce prostoru nad hlavou byste však karoserii kupé vozu netipovali. V ideálním případě najdou odpovídající prostor dva dospělí cestující (už kvůli délce prostředního sedáku), místo pro kolena však naštěstí neomezuje panel s výdechy a ovládáním klimatizace a tlačítky pro vyhřívání sedadel.

V souvislosti s Mercedes-Benzem GLE Coupé jsme si stihli všimnout dvou zajímavých detailů – prvním je elektricky výsuvné tažné zařízení (utáhne až 3,5 tuny) ovládané tlačítkem na víku zavazadelníku a samotného označení motorizace. Třílitrový vznětový šestiválec totiž nenajdete pod názvem 350 Bluetec, ale 350 d, což může naznačovat inspiraci u BMW, nebo malé „popíchnutí“ konkurence.

Video se připravuje ...

Video se připravuje ...

Jan Mička
Diskuze (5)
Avatar - jozephko
3. 3. 2015 13:33
Trochu zženštilé...
Mne to auto príde ako typický bourák pre frajerku či manželku nejakého pracháča... Chlapa si v tom - na rozdiel od X6-ky - moc predstaviť neviem. Možno tak nejakého metrosexuála...
Avatar - KANKUNEN
3. 3. 2015 13:20
Odporné.
Opravdu.
Avatar - lejbl
3. 3. 2015 12:21
hm
stutgard copy of munich ,,mala by sa premenovat na BLE ,,ale chapem, biznis je biznis..
Avatar - Warrual
3. 3. 2015 11:33
Re: Monster
X6ka ta první se ještě dala, druhá už je přeplácaná. Tyhle nový MB se taky moc nepovedly. O víkendu sem potkal S coupe...zepředu a takový ''předoboční'' pohled bomba, ale z profilu je moc dlouhý a zadek je hrůůůza.

A když potkáte třeba CLA s dírama do kýblů pod světly (amg/amg paket) tak se vám chce zvracet
3. 3. 2015 11:05
Monster
V tejto preudo triede je to ako z blata do kaluze. Tento pocin Mercedesu to len potvrdzuje. Neskutocna parodia. Jedine na co sa da este ako tak pozerat je X6, aj ked tam sa to tiez snazia sprasit ako to len ide.