Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz CLC Shooting Brake: Další stylové kombi

Diskuze (21)
Mercedes CLS ve verzi kombi se ještě nevyrábí, ale ve Stuttgartu už myslí rovnou na menšího sourozence.

Mercedes-Benz Shooting Brake Concept loni na jaře předznamenal příchod druhé generace třídy CLS. Příznivé reakce veřejnosti utvrdily automobilku v rozhodnutí vyrábět vedle čtyřdveřového kupé i tuto karosářskou variantu.

Ještě než se shooting brake (anglické označení pro sportovní kombi, původně s jedním párem bočních dveří) dostane na trh a tím se prověří jeho skutečný potenciál, leží už v Mercedesu návrh na další takový model – CLC Shooting Brake. Alespoň to tvrdí portál Automotive News Europe.

S předchozím CLC bude mít společný jen název. Obnovená třída CLC totiž zapadne do chystané rodiny kompaktních modelů s pohonem předních kol, kterou Mercedes buduje kolem nových generací tříd A a B.

Slovo kompaktní je potřeba brát s rezervou – třída CLC (dříve se objevovalo i označení CLA) bude čtyřdveřovým kupé a sportovně střiženým kombi, které si vezme na mušku modely jako Audi A5 Sportback nebo chystané BMW 3 Gran Turismo.

Do prodeje se dostane během roku 2013 a jádro nabídky by měly tvořit čtyřválcové motory pohánějící přední nebo všechna čtyři kola.

Diskuze (21)
Avatar - Rojin
17. 8. 2011 20:54
Jak to jen mercedes ...
... dělá, že při pohledu takřka na jakékoliv auto z jeho produkce mi spadne brada na stůl??
Prostě pecka ! :yes:
Avatar - Sysoj Psojič
16. 8. 2011 15:21
Re: Nevim
A to je na tom to nejhorší... >:D
16. 8. 2011 14:45
Re: Nevim
No vidis a ja to zrovna myslel vazne.
Avatar - Kubass
16. 8. 2011 12:25
Re: Nevim
ten Superb mě pobavil :-)
16. 8. 2011 12:06
Re: střílející brzda???
A stále střílející brzda ... kdyby to na tom autě nebylo, tak neřeknu ale co je moc to je moc ... proboha snad to není taková práce změnit v nadpisu jedno slovíčko, které ani v samotným článku není víc jak dvakrát. >:D >:D >:D