Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz nabídne COMAND s češtinou, chybí už jen BMW

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (74)
Nové vozy značky Mercedes-Benz budou komunikovat i v českém jazyce. Prvním z nich bude modernizované SUV GLK.

České zastoupení značky Mercedes-Benz oficiálně potvrdilo, že od letošního roku bude do nových vozů postupně implantován český jazyk. Úplně poprvé se zákazníci setkají s češtinou v modernizovaných vozech GLK. Ty budou na trh oficiálně uvedeny 29. června 2012.

V praxi to znamená, že multifunkční displej, displej Comandu/Audio20 a hlasový výstup navigace budou s posádkami vozů komunikovat v českém jazyce.

Mercedes-Benz se zavedením českého jazyka ve svých vozech následuje mezi prémiovými značkami příkladu britského Jaguaru a švédských značek Volvo a Saab.

Z německých prémiových značek bylo první Audi, které český jazyk nabízí od loňského roku ve vozidlech vybavených systémem MMI 3G+. Naopak poslední německou značkou, jejíž vozy nenabízejí pro komunikaci český jazyk je BMW.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (74)
Avatar - Ham.
14. 6. 2012 11:18
Re: Trochu zbytečnost.
:yes:
Avatar - Ham.
14. 6. 2012 11:17
Re: Trochu zbytečnost.
Audi sem netahej. Ne nadarmo s tím MB přichází tak pozdě, vývojáři prý dlouhý čas věnovali cizelování jednotlivých slovíček v aerodynamickém tunelu a některá slovní spojení prý dokonce zkoušeli na brzdě, u MB to jistě bude vyladěné jak motor v SLS AMG. >:-[]
Avatar - Ham.
14. 6. 2012 10:57
Re: Trochu zbytečnost.
Ano, vím. A často se výrobce ani neobtěžuje zaměstnat průměrného středoškoláka se znalostí příslušného jazyka a použije automatický překlad a to pak češtin dostává za uši.
12. 6. 2012 20:14
Re: Trochu zbytečnost.
Budeš možná překvapen, ale české mutace kolikrát dělají v Nizozemsku atp. Pak to také vypadá.
12. 6. 2012 20:12
Re: Trochu zbytečnost.
I v Audi není ta čeština bůh ví jaká. Když to člověk vidí, brečel by.