Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz přidává směny, aby pokryl poptávku po nových modelech

Jan Mička
Diskuze (13)
Zájem o nové Mercedesy je vysoký. Automobilka ve vybraných továrnách přidává směny, aby byla schopna pokrýt poptávku.

Rozšíření pracovní doby se týká dvou německých a jedné americké továrny automobilky Mercedes-Benz. Značka již v letošním roce reagovala na vyšší poptávku po limuzíně třídy S prodloužením směn továrny v Sindelfingenu o 30 minut denně, v příštím roce přidá dalších 74 minut. Podobně je na tom fabrika v Brémách, kde se v listopadu a prosinci zvýšil počet směn o deset. Automobilce se tak podařilo vyrobit více modelů SUV GLK a sedanů třídy C. Změny se dotkly i továrny v americké Alabamě, kde se v plánu výroby našlo místo pro dalších deset sobotních směn.

Navýšení výroby se automobilce vyplácí. Již loni informovala o plánu dotáhnout se v prodejích na BMW a Audi a stát se lídrem na trhu s luxusními automobily. Za prvních 11 měsíců letošního roku vzrostly oproti loňsku prodeje Mercedesu o 11 procent na 1,32 milionu vozů. Podle slov Andrease Renschlera, člena představenstva Daimleru, je v plánu další růst značky, která je díky vysoké flexibilitě výroby schopna rychle reagovat na zvýšení poptávky.

Jan Mička
Diskuze (13)
Avatar - Magister
19. 12. 2013 08:26
Re: správný krok
A mi se zrovna Mercedesy líbí víc a více. Člověk je ani ve městě nepřehlédne. Třeba včera kousek od mé práce stálo černé CLA s načerno lakovanými disky v AMG paketu a to auto nešlo přehlédnout. Mezi těmi ostatními poutalo. Krása!
Avatar - jozephko
18. 12. 2013 16:36
A že vraj kríza
Houby kríza, len očistný proces. Dobrí sú ešte lepší, a tí zlí majú nakročené skončiť na smetisku dejín. Alebo inak - čo ťa nezabije, to ťa posilní.
18. 12. 2013 14:59
Re: správný krok
Asi ano, jen si nemyslím, že by zrovna byl problém v exteriérech, spíš byl problém uvnitř. Teď to začíná bejt naopak.
Avatar - CommonUser
18. 12. 2013 13:05
Kriz(s)a
Tož a ja som myslel, že tu zúri celosvetová kríza. Asi skor krisa ...
Avatar - iudex
18. 12. 2013 12:23
Re: správný krok
I bez irónie je to tak. Môže sa nám dvom nový dizajnový jazyk Mercedesu nepáčiť a pripadať nám trochu kórejský, kupujúci ale práve toto chcú a Mercedes sa pružne prispôsobuje dopytu. Ak by dodnes vyrábal konzervatívne krabice á la S-klasse Mamut, možno by bol na tom dnes ako Saab.