Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Mercedes-Benz SL na vlastní oči

Diskuze (15)
Třída SL přichází v šesté generaci. Sází na luxus, ale nezapomíná na sportovní podtext.

To nejpodstatnější zůstalo zachováno – nová generace Mercedesu třídy SL je opět roadsterem s plechovou skládací střechou. Pod ní se odhalí dvoumístný interiér, střecha volitelně vybavená panoramatickým střešním oknem, se ukryje v ladně klesající zádi.

Vnější design snad nemohl projít větší revolucí. Všechny rysy předchůdce jsou zapomenuty, progresivní tvary kombinují rysy menšího roadsteru SLK a hatchbacku třídy A. Ostrým tvarům sekundují jemné oblé linie, které by se vyjímaly i pod značkou Maybach.

Živý dojem z nového SL je mnohem lepší, než co odhalí pohled na fotografie. Design je pojatý komplexně a jako celek působí velmi harmonicky.

Mercedes-Benz SL 63 AMG: Nové foto i video

V interiéru tvůrci nové generace Mercedesu SL nešetřili inspirací u racčího SLS. Přechod palubní desky do středového tunelu je potlačen, dominují horizontální linie. Kruhové výdechy ventilace se postupně stávají jednotícím prvkem všech nových modelů, stejně jako relativně jednoduchý a přehledný přístrojový štít se sportovním designem.

SL nabídne štědrý vnitřní prostor, podpořený rozměrnými křesly se širokým rozsahem nastavení. Mercedes neopomněl ani výhled z vozu – dopředu je bez výhrad, šikmo do boků trochu vadí nezbytný masivní rám čelního okna.

Důvodů ke kritice se mnoho nenajde. Někomu nemusí vyhovovat grafika předních světel, někdo třeba očekával sportovnější design zádi a jistě se najdou tací, které znervózňuje momentální absence dvanáctiválcových verzí.

Diskuze (15)
Avatar - CHerokee
7. 3. 2012 22:32
Re: nadhera
Neříkají o Vás v okolí, že jste brouk Pytlík? :-)
Avatar - CHerokee
7. 3. 2012 22:31
Re: Najškaredšie SL všetkých čias .
Já zapoměl, že vy jste arbiter elegantiarum. >:D
7. 3. 2012 19:46
Re: Najškaredšie SL všetkých čias .
Pro lidi bez vkusu bez rozdílu pohlaví :-)
7. 3. 2012 18:23
Re: Najškaredšie SL všetkých čias .
MX5 je pro Japonce ;-)
7. 3. 2012 18:22
Re: Najškaredšie SL všetkých čias .
SLR a předchozí SL... moje řeč. Nicméně je to skvělé auto (alespoň to předpokládám), takže mu to člověk odpustí. Co jiného mu zbývá, že.