Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz údajně chystá svůj vlastní pick-up

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Užitkové vozy od Mercedes-Benzu mají dlouhou tradici, není se tedy čemu divit, že nyní značka touží po pracovním pick-upu. Vyjet by mohl již za dva roky.

Německá luxusní automobilka Mercedes-Benz chce v brzké době vstoupit do segmentu užitkových pick-upů. Značka totiž zjistila, že mnoho zákazníků používá tyto vozy pro soukromé účely, i když se nejedná o zrovna levné automobily. Výrobce se třícípou hvězdou ve znaku tak touží uvést svůj model na trh již v roce 2017.

Nový užitkový automobil bude stát po boku řady dodávek Citan, Vito a Sprinter. Podobně jako u modelu V a Vito, které jsou si příbuzné, se i u pick-upu hovoří o dvou variantách – luxusní silniční a užitkovější terénní.

Na prvních skicách můžeme vidět, že tento vůz přebere vzhled přídě od SUV modelů značky. Očekávat pak máme čtyř a šestiválcové turbodiesely, stejně jako benzinové agregáty. Ze začátku se ovšem nepočítá s hybridem. Naopak očekávat můžete jak manuální, tak automatické převodovky. Na korbě má podle prvních údajů vůz uvézt minimálně jednu tunu nákladu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
30. 3. 2015 00:32
Re: Vlastní konstrukce?
Nekde jsem uz cetl, ze by to melo byt postavene na zakladu Nissana Titana. Hlavni trh bude urcite v USA. Na EU by to bylo obrovske auto...
30. 3. 2015 00:26
Re: ok
>:D
28. 3. 2015 08:04
MB čekal...
Je to jen muj nazor, ale myslim, ze MB leta cekal jak se bude prodavat VW Amarok a luxusnejsi verze Ford Ranger. Preci jen zadna velka evropska automobilka vuz tohoto typu nevyrabela a dovoz americkych pickupu nevypovida nic o poptavce... Jiste, jsou tu jeste pickupy z dalneho vychodu, ale ty vetsinou plati opravdu za pracanty, ktere si na luxus moc nepotrpi...
27. 3. 2015 18:34
Truck
Krásny, je to truck, takže 6 valec je potrebný.
27. 3. 2015 17:47
Vlastní konstrukce?
Jsem zvědavý, zda to bude zcela vlastní model a nebo převzatý stejně jako u CITANu, spolupráce s Renault/Nissan je velká a aktuálně je tu zcela nová generace Nissan Navara.

Očekávám spíš druhou variantu a přeznačenou Navaru s jiným čumákem.