Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG Rover bojuje o život (doplněno)

Libor Zezulka
Diskuze (62)
MG Rover balancuje nad propastí. Po neúspěšném vyjednávání s čínským investorem Shanghai Automotive Industry Corporation se automobilka ocitla na pokraji krachu.

Napjatá situace v automobilce MG Rover (neplést s Land Roverem, který již patří pod koncern Ford) se vyhrotila. Po neúspěšném jednání s čínským investorem Shanghai Automotive Industry Corporation, od něhož si MG Rover sliboval zajištění stability výraznou finanční injekcí společně s finanční pomocí státu, se největší britský výrobce automobilů ocitl na pokraji krachu. V pátek 8. dubna učinilo vedení automobilky prohlášení, v němž fakticky oznámilo konec činnosti a zánik 6000 pracovních míst.

Ve firmě začal působit nucený správce, společnost PricewaterhouseCoopers. Zatímco se Británie těšila na velkolepou svatbu prince Charlese, 6000 zaměstnanců společnosti prožilo bezesnou noc. Situace ovšem není ztracená. Podle správce projevili zájem o MG Rover další kupci. Britská vláda navíc slíbila, že vyčlení 40 milionů liber na pomoc dodavatelům Roveru a zároveň učiní vše, co bude v jejich silách, aby automobilku zachránila.

11.dubna - Britská ministryně obchodu a průmyslu Patricia Hewittová oznámila, že se v pondělí propouštění konat nebude. Vláda okamžitě poskytne závodu 6,5 milionu liber, tedy sumu potřebnou na týdenní provoz. Zaměstnanci podniku se dnes zúčastní hromadné schůzky, na které se bude probírat další osud podniku a především možnosti jeho záchrany.

Libor Zezulka
Diskuze (62)
11. 4. 2005 19:19
Re: GTI, du bist demagog
Nějak mi to tu bliká - to poslední slovo je - nadšení? Ty bys neměl teď zahálet - na Octavii je tě třeba.
10. 4. 2005 00:13
Re: Žiguli-tank okupanta
Na "Poláka" si moc dobře pamatuji. Ten tank není narážkou na váhu, ale na okupaci, Rossi. Žigulík byl Fiat 124, vůz roku tuším 66.
9. 4. 2005 22:15
Re: Kdysi
Jo, to je ono
9. 4. 2005 22:03
Re: Kdysi
Ten Trbant - před tím, co tady všichni známe se tak do roku 1970 vyráběl předchůdce, vypadal jako kráječ na chleba.
9. 4. 2005 20:54
Re: Kdysi
Žiguli - fuj - tank okupanta, do toho jsem nikdy nesedl... V té době jsem miloval Š110 R Coupé. Úžasné... Tlakoměr oleje, olejový chladič. Anatomická sedadla z černé koženky, zadní výklopna boční okénka, vpředu 4 světla v halogenu. Okrasné poklice v chromu, které ses musel naučit nabouchávat na disk. Otáčkoměr, kontrolky s malejma žárovičkama, dveře bez rámu... To už odvál čas... Jo, a co takhle trabant č.1, to znáš?