Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Countryman: 250 tisíc vyrobených exemplářů

Roman Beránek
Diskuze (0)
V rakouském Grazu sjel z výrobní linky Mini Countryman s pořadovým číslem 250.000. Stalo se tak po dvou a půl letech od zahájení výroby.

Mini Countryman se představilo v roce 2010 a jako největší zástupce své značky. V celé padesátileté historii značky je to také první model s pětidveřovou karoserií a také jediné Mini, které můžete mít za příplatek jako čtyřkolku.

“Stoupající globální poptávka po Mini Countryman potvrzuje správnost našeho rozhodnutí o rozšiřování produktové řady značky Mini," řekl Harald Krüger, člen představenstva BMW AG při slavnostním ceremoniálu ve výrobním závodu Magna Steyr v rakouském Grazu, kde se Countryman vyrábí.

V loňském roce prošel Mini Countryman prvním faceliftem. Standardně je po něm dodáván s třímístným zadním sedadlem, které doplnilo provedení se dvěma samostatnými sedadly. To je i nadále k dispozici na přání a bez příplatku. Variabilita vnitřního prostoru umožňuje využití prostoru pro zavazadla v rozmezí 350 až 1170 litrů. Do výplní dveří s upravenými loketními opěrkami se ze středové konzole přesunulo ovládání stahování oken i vnějších zpětných zrcátek.

Paleta pohonných jednotek nabízí šest motorizací. Pro standardní modely jsou určeny tři zážehové a tři vznětové motory s výkony od 66 kW (90 k) do 135 kW (184 k). Vrcholné provedení Mini John Cooper Works Countryman disponuje výkonem 160 kW (218 k) v kombinaci se standardně montovaným pohonem všech kol ALL4. Ten je za příplatek k dispozici i pro Cooper S, Cooper SD a Cooper D Countryman. Standardem pro všechny verze je i šestistupňová manuální převodovka, kterou může u všech provedení s výjimkou modelu One D Countryman nahradit šestistupňová automatická převodovka.

Roman Beránek
Diskuze (0)