Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vstříc moderní éře! Mini Cooper nové generace se představuje na prvních oficiálních fotkách

Dominik Kovář
Diskuze (10)

Automobilka byla k fanouškům laskavá a na fotkách ukázala novou generaci populárního modelu v celé své kráse.

Nabídka britské automobilky by se v následujícím období měla skládat ze tří základních modelů. Vrcholem nabídky bude nový Countryman, za ním elektrický pětidveřový crossover Aceman a základ bude představovat nová generace malého Cooperu, který je v posledních měsících hojně testován na evropských silnicích v maskovacím kabátu.

Automobilka se možná trochu překvapivě rozhodla, že v pořadí čtvrtou generaci modelu Cooper odhalí úplně. Alespoň z pohledu exteriéru. Na oficiálních snímcích se nachází Mini Cooper S ve světle modré metalíze s bílou střechou a bílými kryty zrcátek. Zachování kulatých světlometů vpředu je samozřejmostí, osvícenou mřížku chladiče si přebírá z modelu Aceman.

Několik drobných detailů, mezi které řadíme zelené logo S nebo absenci výfuků, nám napovídá, že se v tomto případě jedná o plně elektrický Cooper. Nová generace by měla nabízet jak spalovací motory, tak elektrickou variantu. Počítejme s tím, že spalovací verze bude velmi podobná.

Video se připravuje ...

Jakékoliv další podrobnosti ohledně nabídky motorizací, výkonu nebo dojezdu zatím nejsou známy. “V tuto chvíli nemáme žádné další informace, které bychom mohli o tomto voze sdílet,” prohlásila automobilka po zveřejnění těchto snímků. Zatímco přední část je jasně rozpoznatelná, vzadu si Mini připravilo zcela nový design světlometů. Kliky dveří jsou zapuštěné stejným způsobem, jaký používají nové modely od BMW.

Mini se nepodělilo o snímky z interiéru, nicméně nám byl sluneční svit nápomocný k odhalení sportovních dvoubarevných sedaček. Z již dříve uniklých fotografií víme, že nový Mini Cooper bude mít zcela přepracovaný interiér s miniaturním virtuálním kokpitem a kulatou obrazovkou infotainmentu, pod kterou se nachází fyzická tlačítka.

Odhalení vzhledu napovídá tomu, že by se nový Mini Cooper mohl oficiálně představit v nejbližších měsících a my budeme moudřejší v oblasti nabídky pohonných jednotek pro tento základní model britské automobilky.

Dominik Kovář
Diskuze (10)

Doporučujeme

15. 4. 2023 09:13
Re: tak to se taky moc nepovedlo
Na poli designu se BMW aktuálně nedaří nic, na co sáhli, to zvorali… teď musí zprznit Mini :no:
14. 4. 2023 06:06
Hnus....
To je ošklivé. Divný předek. A zadek také. Fuj. Skoro jako Multipla.
A to máme doma 10let staré Mini.
13. 4. 2023 23:31
Re: Nene
Ono se neco krome zadnich svetel zmenilo?
:D
Avatar - Barry Lyndon
13. 4. 2023 20:28
Re: tak to se taky moc nepovedlo
U BMW jsem mnohem shovívavější, protože oni se snaží trefovat budoucnost, což je mimořádně těžké a někdy se to podaří a někdy zase ne. Jim se to imho spíše daří. Ovšem co má znamenat tato divnospatlanina retro designu Mini jsem fakt nepochopil. To nebude vypadat dobře nikdy, ani za 100 let :D .
13. 4. 2023 20:15
Je to docela hezký...
...tedy pokud to na dýlku měří tak 1,5 metru a je to pro malý děti. A nevadí ani že to je na baterky. Na hřiště, do parku nebo do Stromovky super.