Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini JCW Cabrio: 231 koní i pro kabriolet

Michal Fokt
Diskuze (3)

Příznivci rychlého svezení pod otevřeným nebem se dočkali - Mini má verzi John Cooper Works už i pro otevřenou verzi.

Zájemce o výkonný Mini Cooper Cabrio se dosud musel spokojit se 192koňovým Cooperem S. Ne, že by na tom bylo něco špatného, jde o více než důstojnou motorizaci, ale někomu to stačit nemusí. V takovém případě už brzy budete moci sáhnout po top verzi John Cooper Works, kterou Mini právě představilo.

Jak je u JCW běžné, na svět se mračí za asistence výraznějšího nárazníku a plástvové masky, má speciální 17" kola, lakované třmeny, rychlé pruhy a sportovní výfuk s odpovídajícím akustickým naladěním. Nesmí chybět sportovní látková sedadla, kovové pedály, prahové lišty a pozměněný přístrojový štít. O koženém volantu a speciální hlavici řadící páky asi netřeba hovořit.

Střechu dostanete dolů za 18 sekund a lze to provést v rychlostech do 30 km/h, vůz má speciálně naladěný sportovní podvozek, brzdy Brembo a elektronicky řízený samosvor. Nejdůležitější je však dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 231 koní a s točivým momentem 321 N.m. Se šestistupňovým manuálem zvládne stovku za 6,6 s, s příplatkovou převodovkou Steptronic to umí ještě o desetinku rychleji a maximálka v obou případech činí 240 km/h.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - speedfred
17. 1. 2016 21:12
Re: Tak tohle bych si nechal líbit
No to je jednoduché,tak si ho nekupuj. Kúp si také co sa ti bude páčiť.
Avatar - 3_diamanty
17. 1. 2016 12:42
Re: Tak tohle bych si nechal líbit
mne ten interier tychto vsetkych novych "reinkarnovanych" mini vobec nesedi... ;-\ .. nemozem si pomoct ale chyba mi u nich akasi "vizualna" elegancia a solidnost...
Avatar - Individualita
17. 1. 2016 10:25
Tak tohle bych si nechal líbit
Uvažuju o ojetém esku cabrio, ale tohle by mě potěšilo mnohem víc. To už by byla skutečná prča na kolech >:-[] :yes: