Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Stig začíná testovat elektrický McLaren P1 (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Slavný ochočený závodník Stig z pořadu Top Gear televize BBC vyslal svého syna na zkušenou k McLaren Automotive. Ten nezapřel svého otce a pustil se do jízdních testů nového modelu P1 s elektrickým pohonem.

McLaren odhalil model P1, který je určen pro děti ve věku do šesti let, koncem letošního září. Novinka liniemi své plastové karoserie i způsobem otevírání dveří přímo navazuje na hypersport P1 vyráběný v letech 2013 až 2015.

McLaren Automotive uvádí, že nový P1 nabízí svým dětským řidičům jedinečný požitek z řízení vozu bez střechy, který si dospělí řidiči skutečného P1 nikdy neužijí. Navíc má tato miniatura svým centrálně umístěným sedadlem odkazovat i na legendární F1.

McLaren P1 pro dětí je vybaven třemi rychlostmi pro jízdu vpřed a jednou pro jízdu vzad. Maximální rychlost se pohybuje do 5 km/h. Malý pilot má k dispozici MP3 přehrávač a po nastartování tlačítkem stop/start se automaticky rozsvítí světla a spustí „klimatizace“. Cena je stanovena na 375 britských liber (zhruba 11.800 Kč).

Krátké video s rychlou zastávkou v boxech bylo natočeno na závodním okruhu v Goodwoodu. Za volant usedl čtyři a čtvrt roku starý chlapík, jehož skutečné jméno zní Leo, který po své testovací jízdě zařadil McLaren P1 na první místo v dopise pro Ježíška.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)