Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ministr zkritizoval německé elektromobily. Chce, aby byly stejně sexy jako ty od Tesly

David Bureš
Diskuze (38)
Design prodává, a to nejen u konvenčních aut, ale také u těch elektřinou poháněných. Ne všechny elektromobily jsou ale krasavci...

Americká automobilka Tesla je důležitým hráčem v oblasti elektromobilů a zřejmě jejich největší propagátor. Její technická řešení mají co do sebe, a tak se jimi mnohé konvenční automobilky do velké míry inspirují. Podle německého ministra by ale výrobci neměli hledět jen na techniku Tesly, ale také na design jejích aut.

„Opravdu mě zajímá, kdy pan Zetsche, pan Diess nebo pan Krüger budou schopní postavit elektromobil, který je alespoň z poloviny tak sexy jako ty od Tesly,“ prohlásil Peter Altmaier, spolkový ministr hospodářství a energetiky na nedávné panelové diskuzi o umělé inteligenci.

„Pokud jde o přitažlivost vašich elektrických aut, měli byste přijít s nějakými čerstvými nápady,“ dodal Altmaier, který tím vyzval vedení německých automobilek, aby jejich stylistická oddělení navrhla hezčí elektrovozy než ty soudobé.

Panelové diskuze se ze zástupců německých výrobců aut zúčastnil šéf Volkswagenu Herbert Diess, který však na ministrova slova nijak nereagoval.

Video se připravuje ...

Otázkou pak je, zda vozy Tesla jsou opravdu tak sexy, jak si spolkový ministr myslí. Třeba SUV Tesla Model X je jednoduše řešený automobil, jehož tvary myslí primárně na aerodynamiku, bez nějakého výraznějšího nápadu. Naopak takové BMW i3 je hodně futuristické a výrazné, podobně jako chystané Porsche Taycan, jehož koncept skvěle kombinoval moderní design s tradičními detaily vozů ze Züffenhausenu.

Nebo máte stejný názor jako Peter Altmaier a také si myslíte, že by se Audi, BMW, Mercedes nebo Volkswagen měly inspirovat designem Tesly?

David Bureš
Diskuze (38)
21. 11. 2018 11:35
Volkswagen
Myslím, že zvlášť Volkswagen a Škoda uverili, že najlepší je nadčasový dizajn a verím, že tomu podriadili všetko. Obzvlášť tieto značky majú pre mňa nudný dizajn bez "gulí". Česť výnimkám ako súčasný Passat. Pri elektromobiloch je zvláštny trend nerobiť ich pekné (v akomsi veľmi všeobecnom zmysle slova). Buď ich jednoducho nechcú vyrábať masovo, čo evidentne nie je problém Tesly, pretože tá tie svoje masovo predávať chce, alebo tomu my jednoducho nerozumieme :-) Ale v každom prípade mne sa asi najviac páčili príbuzné Opel Ampera, Chevrolet Volt, ktoré ale nezaznamenali žiadny veľký úspech, takže len v dizajne to určite nie.
21. 11. 2018 10:59
Re: TAK CO ŘÍKÁTE FTÁCI UOTVÍRÁCI NA GERMÁNSKÝ AUTOPOPELNICE
ále houbysvoctem, to jen si z vás dízlprasatsotvasvýučákem dělá pldel >:D >:D >:D >:D
Avatar - white label
21. 11. 2018 10:35
Re: Otázkou pak je, zda vozy Tesla jsou opravdu tak sexy, ja
Tuhle reakci si dobře zapamatuj, ať se pak můžeš pořádně červenat... ;-)
21. 11. 2018 09:39
Re: Otázkou pak je, zda vozy Tesla jsou opravdu tak sexy, ja
Takych co predpovedali Tesle krach tu uz bolo. A teraz tu o cervenej ciapocke >:D
Avatar - white label
21. 11. 2018 01:22
Re: Otázkou pak je, zda vozy Tesla jsou opravdu tak sexy, ja
Tak si tu preferenci Tesly (spolu s německým ministrem) užijte, než Musk/Tesla zkrachuje...