Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi představí v Tokiu hned tři nové koncepty

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Automobilka Mitsubishi si pro domácí autosalon připravila tři koncepty: Velké SUV, malé SUV a kompaktní MPV.

Prvním z konceptů je velké SUV s hybridním plug-in pohonem, nazvané Concept GC-PHEV. Pro výlety mimo zpevněné cesty se bude hodit systém pohonu všech kol S-AWC (Super All Wheel Control), auto by také mělo nabídnout řadu inteligentních asistenčních systémů a vysoký stupeň konektivity.

Druhou novinkou je koncept kompatktního SUV, který bude prezentován pod názvem Concept XR-PHEV. K němu zatím není známo mnoho podrobností, obecný popis vozu slibuje „lehký a vysoce efektivní PHEV“ (tedy plug-in hybrid electric vehicle), zabalený do karoserie připomínající sportovní kupé. Ano, další SUV, které se zbaví své praktičnosti.

Třetí novinkou bude Concept AR, malé MPV, které má nabídnout mobilitu jako vozy kategorie SUV spojenou s velkorysou nabídkou prostoru. Předpokládejme tedy o něco zvýšenou světlou výšku a oplastování, pohon všech kol s největší pravděpodobností ne. Mitsubishi slibuje variabilní uspořádání interiéru, těšit se tak zřejmě můžeme na posuvná a nezávisle sklopná sedadla. Pod kapotou bude malý přeplňovaný benzinový motor. Bližší informace o novinkách přineseme, jakmile budou k dispozici.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)