Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Morgan EV3 opravdu vznikne. Elektrická tříkolka je prostě krásná!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Morgan Motor Company ve spolupráci se společností Frazer-Nash Energy Systems připravuje spuštění sériové výroby své přepracované elektrické tříkolky.

Morgan Motor Company oficiálně oznámila, že se společnost Frazer-Nash Energy Systems stala jejím novým technickým partnerem.

Frazer-Nash Energy Systems, která je součástí Kamkorp Group a nese jméno britské automobilky, produkující v letech 1922 až 1957 sportovní vozy, se stala partnerem pro vývoj a výrobu elektromobilů značky Morgan.

Prvním výsledkem spolupráce se stane přepracovaný a pro sériový výrobu připravený model EV3. Elektromobil, jehož základem se stal model 3 Wheeler, byl poprvé představen jako prototyp v roce 2015 a v roce následujícím pak byl na autosalonu v Ženevě odhalen v podobě, v níž měl být již připraven pro sériovou výrobu.

Nyní se má projekt elektromobilu značky Morgan díky partnerství s Frazer-Nash Energy Systems dostat do své třetí fáze a vyústit do skutečného spuštění sériové výroby.

Morgan EV3 si má zachovat podobu, v níž byl představen v loňském roce, ale dojde na změny v jeho pohonném systému, které přinesou baterie s lehce vyšší kapacitou a naopak elektromotor s nižším výkonem.

Frazer-Nash Energy Systems totiž dodá lithium-iontové akumulátory s kapacitou 21 kWh a kapalinou chlazený elektromotor s výkonem 34,8 kW, resp. krátkodobě až 41,8 kW.

Morgan EV3 s novým pohonným systémem má mít dojezd na jedno nabití okolo 190 km. Dynamické schopnosti prozatím zveřejněny nebyly, ale podle dostupných informací mají být na podobné úrovni jako u loňské verze. Ta zrychlovala z 0 na 100 km/h za méně než 9,0 s a její maximální rychlost byla 145 km/h.

Morgan Motor Company nyní ve svých tiskových materiálech uvádí, že zahájení sériové výroby modelu EV3 s pohonným systémem od Frazer-Nash Energy Systems je plánováno na třetí čtvrtletí roku 2018.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)