Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mountain Vibe Concept: Takhle bude vypadat nový Citroën Berlingo

Michal Fokt
Diskuze (10)
Citroën v Ženevě představí novou generaci svého pracanta a rodinného přítele jménem Berlingo. Ten se nyní v předpremiéře prezentuje coby lifestylový koncept Mountain Vibe.

Ženevské výstaviště Palexpo se v březnu stane mimo jiné i místem světové premiéry třetí generace modelu Citroën Berlingo. Tento model proslul nejen coby dodávka šikovné velikosti, ale také praktické rodinné auto a novinka tedy má na co navazovat. V lehkém předstihu před debutem nám Francouzi ukazují, jak bude "trojka" vypadat prostřednictvím vyšperkované studie Mountain Vibe.

Oficiální informace jsou poměrně strohé, dozvídáme se, že koncept je pro milovníky výletů do přírody a aktivního trávení volného času, což bychom si kvůli zvětšené světlosti, masivním střešním ližinám, vrstevnicovému dekoru a sněhových řetězům na kolech určitě nevšimli, karoserie kombinuje barvy Pink a Mountain Green, takže je autíčko free, cool a in, pardon, "veselé, moderní a technologické.". :)

V podobném duchu se má nést též interiér, čalounění sedadel řidiče a spolujezdce, stejně jako 3 samostatná sedadla v druhé řadě, je z šedé látky Liberia s růžovým prošitím Pink. Nechybí barevné textilní koberečky a prosklená střecha Modutop. Ačkoli se jedná pouze o předokolku, díky elektronickému systému Grip Control by mělo být schopné zvládnout i drobné nástrahy nezpevněných cest. Podstatné ovšem je především to, že nám ukazuje finální podobu karoserie Berlinga III, které neponechalo nich náhodě a má styling, jenž je (jen nepatrnou) evolucí současného modelu s charakteristickou přídí i tvarem bočního prosklení. Sice se mi zdá, jako by trošku zošklivělo, ale počkejme s verdiktem raději až na ženevský debut...

Michal Fokt
Diskuze (10)
16. 2. 2015 00:00
Nová generace?
Kde na to autor přišel, že se jedná o novou generaci? Toto je jen lifestyle koncept(mimochodem pěkně hnusný). Bůh ví, zda se to vůbec bude takto vyrábět. Obecně každý model je mírně upravený pro daný modelový rok.
Nová generace přijde v roce 2017.
Avatar - beibej
15. 2. 2015 23:51
je to starý, kde je to nový?????
8-s
15. 2. 2015 22:58
Předkus
Ten předkus je vskutku hnusný.
Avatar - wakantanka
15. 2. 2015 21:09
Re: preco nie
na vylepšenie je zrelý minimálne mechanizmus uzatvárania zadných dverí. Tam keď si človek dozadu na kraj sadne, tlačí ho to do ramena a nemusí byť ani kulturista. >:D
Avatar - 3_diamanty
15. 2. 2015 18:45
ved vyzera takmer uplne rovnako
ako to sucasne .. vw to robi podobne... co nove auto to sutaz s nazvom: najdi 5 rozdielov