Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MV Agusta Dragster 800 RC: Nádhera v limitovaném vydání

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
MV Agustra Dragster patří k tomu nejlepšímu mezi současnými jednostopými naháči a verze RC v barvách továrního závodní týmu je skutečnou lahůdkou.

MV Agusta Dragster 800 RC, u níž jsou poslední dvě písmena v označení zkratkou pro Reparto Corse neboli závodní oddělení slavného italského výrobce motocyklů, se pro modelový rok 2018 dočkal lehkých úprav vzhledu i techniky.

V případě designu došlo na nové rozvržení barev továrního závodního týmu na palivové nádrží i některých dalších částech motocyklu a mezi ty nejvýraznější změny patří červená kola namísto černých.

Další výraznou změnou, kterou lze zaznamenat pouhým pohledem je nový výfukový systém s jednou jedinou koncovkou namísto trojice nad sebou umístěných koncovek. Další úpravy se týkají motoru i převodovky a jejich cílem je plynulejší přísun výkonu i točivého momentu, nižší vibrace a rovněž i vyšší spolehlivost.

Tříválec o objemu 798 cm3 má i nadále disponovat nejvyšším výkonem 103 kW (140 k) při 13.000 min-1 a točivým momentem 86 N.m při 10.100 min-1.

Vedle motoru se úprav dočkala i šestistupňová převodovka s rychlořazením nahoru i dolu a hydraulickou spojkou. Modernizace se pak měla dotknout i systému MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) 2.0, zahrnujícího palivové mapy a osmistupňovou kontrolu trakce. Cílem všech provedených změn mají být rychlejší reakce stroje a jeho lepší ovladatelnost.

Podvozek se má i nadále pyšnit přední vidlicí Marzocchi a zadním tlumičem Sachs, zatímco dodavatelem brzdového systému je společnost Brembo, z jejíž produkce jsou přední kotouče o průměru 320 mm s radiálními čtyřpístkovými třmeny a zadní kotouč o průměru 220 mm s dvoupístkovým třemen.

MV Agusta Dragster 800 RC pro modelový rok 2018 má vzniknout v limitované edici, čítající pouze 350 strojů. Cena prozatím nebyla uvedena, ale nejspíš bude podobná jako u posledního provedení, u nějž začínala na částce 519.000 Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)