Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu se bude driftovat, přijede i Ken Block

Jan Mička
Diskuze (2)
Letošní Festival rychlosti v Goodwoodu poprvé přivítá také oblíbené driftery. Mezi slavnými osobnostmi nebude chybět ani Ken Block s Hoonicornem RTR.

Festival rychlosti v Goodwoodu je tradičním svátkem motoristických nadšenců, kteří se rok co rok sjíždějí do jihoanglického hrabství Lorda Earla, aby nasáli vůni spáleného benzinu a na vlastní oči viděli nejvzácnější skvosty planety. Letošní ročník proběhne ve dnech od 25. do 28. června a přinese jednu zajímavou novinku – driftování.

Vedle samotné přehlídky čtyřkolových skvostů byl dosud hlavní atrakcí 1,16 mil dlouhý závod do vrchu, po zavedení kategorie s názvem "Catch My Drift?“ se však akce stane atraktivnější pro širší spektrum diváků. Speciálně upraveným vozům bude vyčleněna část paddocku Formule 1, jako na dlani tak budete mít stovky rozzuřených koní.

Pořadatelé moc dobře vědí, jak na novou atrakci přilákat co nejvíce zákazníků, a proto sezvala drifterské hvězdy z několika koutů světa. Chybět mezi nimi nebude například Ken Block se speciálně vyvinutým Fordem Mustang Hoonicorn RTR s pohonem všech kol a výkonem 845 koní, Polák Piotr Wiecek s Nissanem Skyline R34 o výkonu 1000 koní, evropský šampion James Deane s Nissanem 200SX S14, nebo Mike Whiddett s Mazdou RX-7.

Jan Mička
Diskuze (2)
Avatar - Pekelná Micinka
2. 6. 2015 15:09
Soutěž
Bude taky soutěž? ;-) 5 x 2 full pass s ubytováním a polopenzí. >:-[]
Avatar - iudex
2. 6. 2015 09:21
Hotheče
Tiež sa v Goodwoode ukáže nový Focus RS (mal by tiež závodiť do vrchu) a neoficiálnu premiéru by tam mal mať 308 GTi.