Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Aston Martinu DB9 se již testuje, mohl by mu zůstat motor V12

Jan Mička
Diskuze (4)
Aston Martin již testuje novou DB9. Vyjede na modifikovaném základu jako stávající verze a ukáže se v příštím roce.

Bylo očekávatelné, že ve velmi brzké době přijede nový Aston Martin. Informace vyplývaly už ze ženevského vyjádření Andyho Palmera, šéfa automobilky, které zahrnuje plány pro příštích pět let. Jako první se dočkáme nové DB9, poté bude následovat nástupce V8 Vantage a chybět nebude ani SUV na základě konceptu DBX. Nedá se očekávat, že stejně jako v jeho případě půjde o elektromobil, pohon všech kol by ale rozhodně chybět neměl.

Jak uvádějí současné informace z Velké Británie, DB9 se již testuje. Objeví se někdy v příštím roce, a přestože Aston Martin pracuje na novém šasi pro V8 Vantage, největší kupé si vystačí s modifikovaným hliníkovým základem VH současné verze. To by mohlo znamenat, že pod kapotou i nadále najdeme šestilitrový vidlicový dvanáctiválec AM11, ovšem výkonem vyšším než současných 517 koní. Použití osmiválce od Mercedes-Benzu se však z hlediska budoucího vývoje emisních limitů jeví jako nevyhnutelné řešení.

Nedá se očekávat, že se vůz po designové stránce nějak výrazně změní, byť se v současnosti můžeme opřít pouze o nic neříkající špionážní fotografie, které kolují internetem. Jistým vodítkem by mohla být dříve představená DB10, která však vznikla pouze pro potřeby nové bondovky Spectre.

Jan Mička
Diskuze (4)
Avatar - Hotwire
27. 3. 2015 10:52
Re: No,
no ved pockaj zachvilu pride Ada a vysvetli ti ze do auta jedine diesel. :-!
Avatar - Hittman
25. 3. 2015 13:02
Re: No,
1,4 TSI si myslím už je málo a nad 1,8 TSI bych si tak jistý už nebyl, záleželo by, zda bude vypínat 2 nebo 3 válce pro úsporu paliva a snížení émisí..
Avatar - CarlosOstrava
25. 3. 2015 12:56
Re: No,
Zbytečně silné...mohlo by to být přemotorované...
Avatar - Hittman
25. 3. 2015 12:52
No,
byl bych raději pro 2,0 TSI, úsporný a ekologický motor. Pomocí repra udělá stejnou zvukovou kulisu. ;-)