Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

10 nejlepších interiérů podle Ward´s: Renegade nebo i3

David Bureš
Diskuze (101)
Vedle malého SUV a mnichovského elektromobilu se mezi nejlepšími interiéry pro rok 2015 objevily i kabiny Mercedesu-Benz C a Mazdy 6.

Americký magazín WardsAuto World zkoumající automobilový trh zveřejnil výsledky pravidelného hodnocení nejlepších interiérů za daný rok. Desítka nejlepších zahrnuje kabiny tří sedanů, dvou hatchbacků, dvou pick-upů, dvou crossoverů a jeden minivan.

Deset nejlepších bylo vybráno na základě hodnocení použitých materiálů, ergonomie, bezpečnosti, komfortu, hodnoty a celkového zpracování. Editoři magazínu též zjišťovali, jak jsou multimediální systémy uživatelsky příjemné a nakolik efektivně zobrazují informace.

Každý automobil mohl dostat až 100 bodů. Jako nejdůležitější kategorie je považováno hodnocení estetiky a harmonie designu. V této kategorii se rozdělovalo až 20 bodů.

WardsAuto World nezveřejňuje celkové pořadí nejlepších interiérů, u každého automobilu ale editoři vysvětlují, proč byl vybrán. Vedle drahých aut se editoři zaměřují i na cenově dostupnější modely. „Je důležité, že skvělé kabiny jsou dostupné ve všech třídách, ne jen u luxusních aut, které si většina zákazníků nebude moci dovolit,“ říká šéfredaktor magazínu WardsAuto World Drew Winter.

Nejlepší desítka vypadá takto, auta jsou seřazena podle ceny, od nejlevnějšího po nejdražší:

Futuristický interiér BMW i3 editoři WardsAuto World oceňují pro jeho funkčnost a použití recyklovaných materiálů, líbily se též chytré designové nápady. Překvapivě prostorný interiér dokáže být krásný a zároveň ladí s nekonvenčním exteriérem, píší na adresu i3 autoři ankety.

Chrysler 300 modernizovaný pro rok 2015 navázal na úspěchy předchozí verze, která se v žebříčku objevila již v roce 2012. O kabině vozu WardsAuto World píše, že je dramatický i uklidňující, přičemž je skvělým společníkem na dlouhých i krátkých cestách.

Také Mazda 6 se v rámci modernizace dočkala upraveného interiéru. O předchozí variantě editoři WardsAuto World prohlásili, že je to zvenku i zevnitř nejhezčí sedan střední třídy na světě, což podle nich platí i nadále.

Jeep Renegade sice sdílí platformu s Fiatem 500X, jeho kabina je ale svébytná. Interiér využívá typické znaky designu Jeepů. Mercedes-Benz nastavil vysokou laťku úrovně luxusu aktuální třídou S, přičemž třída C využívá mnohé prvky většího vozu, ale za podstatně nižší cenu. Z toho důvodu ocenilo Ward´s kabinu C-Klasse.

Letošní ročník ankety Ward’s 10 Best Interiors je již pátým. Do ankety se mohou dostat nové vozy nebo auta s výrazně modernizovanou kabinou. Letošní top ten bylo vybráno ze 42 účastníků.

David Bureš
Diskuze (101)
Avatar - AUDIRS6
20. 4. 2015 12:19
Re: Nissan a Chrysler
ty chces zapredat svoju OOOO dusu Japonskemu kamikadzeistovi ? >:D >:D >:D >:D

PS: Mazda je v pohode - ta sa od Audi uci ! :yes:
Avatar - Aoyagi
20. 4. 2015 11:58
Re: Nissan a Chrysler
No, každopádně naše diskuse asi dokazuje, že tyhle obecné žebříčky jsou dobré tak akorát na návštěvnost stránek.
Avatar - _Karel_
20. 4. 2015 11:48
Re: Nissan a Chrysler
Pro mě je audi v interiéru velmi pěkný, i když asi víc nadšenej jsem byl ze starších, ty pro mě designově neměli konkurenci, nynější ji mají.
Lexus teď dělá krásný interiéry, dal bych jim přednost asi i před audi, ale zvenku se nějak moc rezdivočily. Koncern po letech dělá pěkný interiéry, (kromě Leonu), dřív se mi taky nelíbily, teď Passat- velmi dobrý.
Avatar - Aoyagi
20. 4. 2015 11:07
Re: Nissan a Chrysler
No jo, to je taky jedna z věcí, co mi uniká. Skoro všichni, včetně Američanů, strašně chválí Audi, ale já vidím jen divně vrstevnatý interiér, ze kterého trčí displej jak bolavý palec. BMW se mi líbí, ale s tím jejich iDrive nechci mít nic společného. O VW (až na Phaeton) radši nic a Škoda už vůbec ne >:D .

Ale takový Lexus...!
Avatar - Barrichello
20. 4. 2015 11:07
Re: Nissan a Chrysler
volant je kolotoč a odstín dřea mi osobně taky nesedne, ale jinak je to docela dobrý a lepší než ta šedárna :-)