Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejlepším rodinným autem je Octavia, kombíkem zase Superb, hodnotí časopis What Car?

Stanislav Kolman
Diskuze (151)
Každoroční hodnocení vozů časopisem What Car? patří nejen ve Velké Británii k významným automobilovým událostem. Hned dvakrát letos bodovala mladoboleslavská Škoda.

Vozy Škodovky se ve Velké Británii těší nemalému úspěchu, což dokládají i letošní výsledky ankety britského časopisu What Car?. Ten za uplynulý rok ocenil hned dva modely – omlazenou Škodu Octavia jako Rodinný vůz roku a Superb hodnotící titulovali jako Kombi roku. Ocenění britského časopisu v Londýně slavnostně převzala Kristen Stagg, vedoucí marketingu Škoda UK.

Připomeňme, že triumf v letošním roce je třetím vítězstvím Octavie za posledních pět let. Mladoboleslavští se těší úspěchům v anketě pravidelně. V roce loňském ocenila porota Kodiaq ve třídě velkých SUV, uspěla taktéž Fabia a Superb. Roku 2016 bodovala ve třech kategoriích a ještě o jeden rok dříve slavila Fabia dokonce celkové vítězství.

Letos Octavie mezi rodinnými vozy zvítězila před Seatem Leon a Audi A3. Hodnotící uvádí, že nejlepšímu autu v takové kategorii nesmí chybět všestrannost, aby oslovilo široké spektrum kupujících. Musí se vyznačovat praktičností, kvalitou a nízkými provozními náklady.

V souboji o titul nejlepšího kombíku překonal Superb sourozeneckou Fabii a BMW řady 5. V této kategorii se porota soustředí zejména na praktičnost a chytrá řešení, jakými jsou kupříkladu snadné sklopení zadních sedaček, drobné vychytávky usnadňující umístění zavazadel do kufru, ale důležitá je i ložná plocha samotného zavazadelníku.

Absolutním vítězem se v letošním roce stalo Volvo XC40, ale radovat se mohli i další výrobci napříč nejrůznějšími kategoriemi. Nejlepší volbou do města se stala Kia Picanto, mezi malými vozy bodoval Seat Ibiza, kategorii malých SUV zase ovládl Seat Arona.

Nejlepším elektromobilem je podle Britů Nissan Leaf před Renaultem Zoe a Teslou Model S. Společnost Elona Muska dostala také ocenění za nejlepší technologie. A nechybí kupříkladu ani kategorie hot-hatch, v níž triumfovala Honda Civic Type R, trochu překvapivě před Fiestou s litrovým Ecoboostem. Přehled všech vítězů naleznete na oficiálním webu časopisu What Car?.

Stanislav Kolman
Diskuze (151)
Avatar - Hammunasakra
26. 1. 2018 16:21
Re: No,
:yes: :-)
Avatar - white label
26. 1. 2018 15:54
Re: No,
Přestaň plácat a urážet. Na osobní podsouvání tvých konstrukcí nejsem zvědavý.
A pokud nevolíš, nestěžuj si na politiky...
Tvrdit, že "všichni politici jsou sebranka a všichni lžou" je stejně duchaplné, jako to tvrdit o (všech) voličích.
Avatar - white label
26. 1. 2018 15:41
Re: No,
Pokud by to, co tady tvrdíš, platilo obecně, pak by Babiš musel být západní agent a brácha Merkelové k tomu. :*) ;-)
Avatar - Hammunasakra
26. 1. 2018 15:01
Re: No,
Ty názory cos tu napsal nerostou na zahrádce = ani samy od sebe v tvý hlavě :-)

Nojo docela se vyznáš = nechceš si zahlasovat [odkaz] ;-)
Avatar - Hammunasakra
26. 1. 2018 14:59
Re: No,
Nojo srbsko [odkaz] >:-[]

Taky sem to na základce dělal = takhle argumentoval = když sem dostal blbou známku :-)

Otázka je proč máš takovou péči o srby = a současně se reš na Krymce = který sou v nesrovnatelně horší situaci = co? ;-)