Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejvíce najeto mají v bazarech škodovky. Které však nejméně?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Nejvíce ujetých kilometrů mají v tuzemských autobazarech vozy domácí značky Škoda nebo německá auta.

Naopak nejméně najetých kilometrů mají korejské a japonské značky, běžně i o třetinu méně než škodovky. Vyplývá to z aktuálních statistik skupiny AAA Auto.

"Je zajímavé sledovat, jaký se v Česku stal ze škodovek fenomén. Po revoluci byl obrovský hlad v podstatě po jakémkoliv západním autě. Škodovky ale i přesto držely pozici jedničky na trhu a jejich podíl je v podstatě neměnný. Nepochybně je to dáno kvalitou a trvanlivostí mladoboleslavských aut," uvedl provozní ředitel AAA Petr Vaněček.

Asijské vozy ujedou zpravidla méně kilometrů i ve srovnání s německými a francouzskými vozy. Proti škodovkám činí rozdíl 20 až 30 procent za stejné časové období. Zejména japonská auta nebývají ve firemních flotilách. To je jeden z důvodů, proč s nimi majitelé najedou v průměru méně kilometrů.

Co do počtu najetých kilometrů po pěti nebo osmi letech Škoda dominuje v kategoriích malých vozů i vozů nižší střední třídy. Například Škoda Fabia má v průměru po osmi letech najeto přes 106.000 km, zatímco stejně starý korejský malý automobil jen 67.000 km. Nájezd u německých, japonských nebo francouzských aut je zhruba okolo 76.000 km. Škoda Octavia v nižší střední třídě má průměr 162.000 km, podobné japonské vozy jen 95.000.

Ve střední třídě a kategorii SUV mívají nejvíce najeto německé vozy, následuje Škoda. V kategorii MPV mají největší počet kilometrů na tachometru francouzské vozy a nejméně auta z Koreje.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
21. 8. 2017 14:10
jasný
tak jasný že maj škodovky nalítáno nejvíc, jsou to nejčastější firemní auta žejo. Proto se taky dají sehnat za slušný peníz. Já jsem teda majitel třetí bazarový oktávky po sobě a stočená nebyla ani jedna, takže nevím, kde se ty řeči berou
18. 8. 2017 21:57
Najeté kilometry
Najeté kilometry podle mě moc neřeší, pokud se předešlí majitel potivě o vůz staral může mít nalítano kolik chce a stejně bude naprosto parádní. Je to jen o štěstí na dobrý kousek :-)
6. 6. 2017 18:59
270 tis. km
Kupoval jsem tam auto co mělo nalítáno 270 tis. km, dnes mám 370 tis. km a budu měnit akorát rozvody, takže za mě spokojenost u tohoto prodejce ojetých aut
30. 5. 2017 12:18
Re: Nejvíce najeto?
OK.
Cim vice najetých km, tím lepší auto, obdoba "čím vice pruhů, tim vice *didas", hm? :-!
Avatar - Ozzman
30. 5. 2017 12:06
Re: Hodně najeto
Většinou je to tam napsáno, zdali se jedná o ilustrativní fotky :-) Takže, pokud to tam nebylo, tipoval bych tvůj vůz >:D