Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Někteří dealeři Lexusu chtějí velkoprostorový model, v sedanech mají málo místa

Jan Mička
Diskuze (4)
Lexus a velkoprostorové modely? Ačkoliv může takový nápad znít dost zvláštně, našli by se tací, kteří by takový model uvítali.

Automobilku Lexus si většina ihned spojí s hybridy, které jí jdou už celé roky výborně. Luxusní sedany a limuzíny si oblíbili zákazníci takřka na všech důležitých trzích a nutno podotknout, že zcela oprávněně. Sázka na hybridy totiž způsobila, že i model s pětilitrovou V8 a pohonem čtyř kol může být relativně úsporný a silný zároveň.

Co ale, když limuzíny businessmanům nestačí? To pak může dopadnout jako nyní, kdy řada prodejců z Japonska, Číny a některých dalších asijských zemí žádají výrobce, aby do svého portfolia zahrnul také velkoprostorový model. Důvod požadavku je přitom jasný – málo prostoru. Třeba v takovém modelu LS můžete díky pohodným křeslům a dostatku místa pro nohy pracovat i na cestách, pokud se však budete chtít například převléci v mezičase obchodního jednání, limuzína moc nepomůže.

Vyjádření jednoho z největších prodejců automobilů Lexus v Japonsku hovoří za vše: „Pokud si chci zajet na večeři se čtyřmi přáteli, Lexus LS musím z důvodu vnitřního prostoru nechat doma a sáhnout po daleko skromnější Toyotě Alphard . Ta má dostatek místa pro posádku a dokonce i pro změnu oblečení. V jeden den pak klidně stihnu navštívit třeba svatbu i pohřeb“ .

Zda automobilka Lexus požadavky zákazníků vyslyší a skutečně do portfolia zahrne podobně koncipovaný model jako zmíněný Alphard, není zatím jasné. Otázkou také zůstává, jak by se vůz zamlouval evropským zákazníkům. Přestože Lexus nyní nic podobného v tomto segmentu nechystá, rozhodně se máme na co těšit. Již ve třetím dubnovém týdnu se totiž dočkáme produkční verze konceptu LF-NX, který se oficiálně představí na mezinárodním autosalonu v Pekingu.

Jan Mička
Diskuze (4)
Avatar - N6600
14. 3. 2014 08:28
Re: konecne
Tymto trpi i predchadzajuca generacia IS. Je tam menej miesta na nohy. V novom sa to o kus zlepsilo, pretoze sedacky uz nie su tak masivne :-)
Z praktickych skusenosti s LS - Ja osobne s miestom vzadu fakt nemam problem. hL je o kusok vacsi, aby sa hlavne malo kam upratat to predne sedadlo :-) Popravde, ked som porovnaval svoje LS s aktualnou 7er, bol som sokovany, kolko malo miesta je v tom Bavu.
Co sa tyka nareku Japonca, ze sa nezmesti so 4 kamosmi do auta, tak to musia mat rozmery sumo zapasnika. Uprimne som zvedavy, ci sa Lexus do takeho modelu da. Vzhladom na to, ze sa drzi len sedanov a nie je ochotny vyrobit ani kombi verzie :-)
13. 3. 2014 13:07
konecne
aj ked LS nemam, za priestor na zadnych sedadlach v GS (MY 2007) sa... hanbim.
Je tam malo miesta i pre 180cm vysokeho cloveka, ak chce byt celym chrbtom oprety o sedadlo a o prezliekani ani nehovorim.
Mozno LS 600hL by mi stacilo na pohodlnu cestu na zadnom sedadle, ale v GS je to len z nudze cnost.
Nastastie som GS kupil kvoli detom (ktore este nemam), takze az dorastu do velkosti, ze sa dozadu nezmestia, kupim dalsie auto - mozno to predlzene LSko, alebo ten velkokapacitny model z clanku :-)
Avatar - moreczech
13. 3. 2014 11:59
Lexus
Však ať neprodává lepší toyoty, ale opravdovou prémii Mercedes-Benz a na ten problém co řeší by si mohl přídit V-Klasse >:D
13. 3. 2014 11:18
Kulturni rozdily
[odkaz]